青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
旺角舒適泰菜餐廳|青花@atumchampak 推薦一間旺角波鞋街附近嘅樓上舒適泰菜🌸The Forest青花行花草綠化路線,所以餐廳氛圍好舒適👍🏻泰菜質素都好好,大部分菜式都偏獨特創新,而且價錢都好相宜😊飲品種類都好啱年輕人口味,唔會過份甜🍹全日正價餐牌🍽人均:$200-$250🕰時間:晚市時段(⭕️walk in)🥬路邊炭火蒜炒牛肉生菜包 $118豬肉生菜包就食得多,炒牛肉生菜包都真係第一次見😍即試!仲要佢配嘅唔係生菜,而係椰菜,細塊啲一口咬到入口,好正!推薦大家去青花一定要食‼️🍡炭燒牛肉串燒沙嗲 $82青花用炭燒方式,串燒外皮會比較有燒焦感同脆口,但內裡肉質都仲係好鮮嫩,十分有泰國街頭風味👍🏻🍚藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138❤️大推!藍色炒飯好IG-able😍炒飯材料都十分豐富,有炒蛋、大量菠蘿、蟹肉、肉鬆、同腰果,一啖食哂所有材料,口感一流😋🍌香蕉薄餅 $78香蕉薄餅比想像中薄片,但始終係甜品,我覺得薄薄哋更為合適👍🏻香蕉、朱古力加煉奶,冇得彈🤤🍹楊枝甘露奶蓋 $48港式風味😆配芝士奶蓋,咸甜交融,必試青花嘅奶蓋‼️ Bible rating: 8.5/10📍地址:青花 (The Fo
旺角舒適泰菜餐廳|青花
@atumchampak

全日正價餐牌
🍽人均:$200-$250
🕰時間:晚市時段(⭕️walk in)

🥬路邊炭火蒜炒牛肉生菜包 $118

🍡炭燒牛肉串燒沙嗲 $82

🍚藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138

🍌香蕉薄餅 $78

🍹楊枝甘露奶蓋 $48
港式風味😆配芝士奶蓋,咸甜交融,必試青花嘅奶蓋‼️

Bible rating: 8.5/10

📍地址:青花 (The Forest) (旺角)
旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號舖

#香港美食 #香港好去處 #美食推薦 #美食日記 #foodbible #hkfoodie #hkfoodieblogger #foodiehk #hkfood #聚餐 #西餐 #朋友聚會 #香港餐廳 #餐廳推薦 #香港餐廳 #慶生 #生日 #香港打卡 #旺角美食 #旺角 #旺角必食 #旺角餐廳 #旺角泰菜 #泰菜 #hkthaifood #青花 #theforest #泰國餐廳 #香蕉薄餅
楊枝甘露奶蓋
藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯