獅叔

Shiok Restaurant by ATUM
Shiok呢個詞語就係星馬口語入邊嘅正咁解🤣 一入到呢間餐廳真係好新潮好有造型感📷同一般般嘅星馬菜唔同個角落嘅設計都好Hip有心思適合打卡🎨 味道方面好有街頭星馬嘅風味😛感覺年輕影相又夠靚❤️⭐️ 辣椒炒蟹肉配炸饅頭 🦀蟹肉超多超豐富🌊配上辣椒炒濃郁得來又唔蓋過鮮甜嘅味道🌶️ 配上金黃色炸饅頭真係超邪惡索曬辣椒既精華🧡⭐️ 辣死你媽 🍛係我最鍾意食嘅星馬菜色之一🩷 椰漿飯嘅道地感風味滿滿🏝️ 炸雞髀好值得一讚看似簡單🍗但係脆皮得來肉質嫩滑好驚嘆🔥⭐️ 馬來湯肉骨茶 🍲馬來風嘅肉骨茶藥材味比較濃唔會太重胡椒味🖤排骨唔會太肥湯底帶甘香🍖⭐️ 美祿咖央烤吐司 🍞一見到就係滿滿既熱量呀🥹 但係甜甜嘅美祿粉配上咖央同埋鮮油🧈呢種滋味真係忍唔到口呀💚 食完再減肥啦⭐️ 紅毛丹椰子冰 🍑甜度啱啱好好熱帶既感覺🏝️ 造型感繽紛得來又有啲復古嘅感覺好Y2K添🎞️⭐️ 馬來白咖啡 ☕️白咖啡甜度啱啱好🤍滲出咖啡香好有星馬市場嘅感覺🏮
辣椒炒蟹肉配炸饅頭
⭐️ 辣椒炒蟹肉配炸饅頭 🦀