之前已經知道大圍有間食肉骨茶的餐廳,生完小朋友終於可以黎試下!餐廳共有兩層,上層的座位較多!餐牌上有多款馬拉美食可以選擇,我們點了幾款不同的食物試試!細滲,來到這裡當然要試下他們的肉骨茶,在香港第一次飲到這麼濃郁的肉骨茶,令人一試愛上!肉骨茶味道濃郁,而且帶有回甘味!細滲既材料包括有一字骨、豬手仔、雞腳、三層肉、豆卜金菇、豬肚等,材料十足,而且肉骨茶還可以無添加呢!我知你啦簿餅配仁噹牛肉,咖喱味道濃郁,而且味道都幾辣,牛肉煮得入味而且鬆軟,除了牛肉,還有薯仔!而薄餅共有2塊,烤到脆身,用黎點咖喱食非常正!芽菜雞配黃薑飯,雞件啖啖肉,而且雞肉嫩滑juicy,再跟爽脆的芽菜一齊食十分清新!而黃薑飯味道香濃,不錯!老鼠粉,第一次食這隻味道的老鼠粉,醬汁好似湯一樣,味道甜甜地好特別!而材料包括有肉碎、冬菇、三層肉、魚片、油渣!魚片彈牙,腩肉同肉碎都吸收了醬汁的味道,幾惹味!而老鼠粉爽口,醬汁微微辣辣,不錯!魚仔醬啦啦,啦啦即是蜆肉,魚仔醬咸咸辣辣,加上脆卜卜,味道甜甜辣辣的魚仔,口感豐富又惹味!鮮牛油咖央多士,多士有滿滿的咖央醬,加上厚厚的牛油,食落味道不會太甜,口感豐富!茶啡滲,這杯飲品混合
茶啡滲,這杯飲品混合了奶茶同咖啡,咖啡味香濃,口感幾幼滑!
美祿恐龍,味道濃郁,又唔會太甜,面層有美祿粉和星星脆脆,飲落口感豐富!
2024-03-26
Type of Meal