2024-03-29 181 views
點樣食推介✨⭐️高質西班牙漫味「豐」情自助餐 ⭐️⭐️萬麗海景酒店⭐️萬麗咖啡室 地址:灣仔港灣道1號香港萬麗海景酒店閣樓🍖自助晚餐 $888.8 (於萬麗網上預訂可享75折:$686.8 (7.8/10)最新推出嘅西班牙主題自助餐包含左各款經典前菜、tapas、主菜同甜品,除左經典嘅西班牙醃肉同芝士,當中必試嘅有番茄凍湯、醋漬鯷魚、西班牙腸、豬肉串、蒜油蝦、香菇可樂餅、薯仔蛋餅;主菜嘅香烤乳豬同海鮮paella都同樣出色,完美還原西班牙風味;甜品方面有幼滑嘅Basque cheesecake、香脆churros、香橙米布丁同聖地牙哥杏仁蛋糕。除左西班牙嘅美食以外,當然唔少得蒸龍蝦、西冷、長腳蟹、龍蝦喇沙等人氣菜式,刺身同壽司類都同樣高質! 令人花多眼亂,唔知食邊款先好🤣牛肉迷除左普通西冷仲有慢煮牛柳可以選擇,擺盤非常精緻(⊙ω⊙),為配合主題,拌碟嘅grilled pepper同醬汁都非常有西班牙風味,牛柳軟嫩肉味👍🏻 非常值得encore食多碟任食嘅xtc gelato都深得我歡心🤣,有成八款口味咁多!仲可以配搭即制熱辣辣嘅waffle,雪糕控表示好滿足,朱古力迷都有朱古力噴泉選擇(⊙ω⊙
點樣食推介✨

⭐️高質西班牙漫味「豐」情自助餐 ⭐️
⭐️萬麗海景酒店⭐️

萬麗咖啡室
地址:灣仔港灣道1號香港萬麗海景酒店閣樓

除左西班牙嘅美食以外,當然唔少得蒸龍蝦、西冷、長腳蟹、龍蝦喇沙等人氣菜式,刺身壽司類都同樣高質! 令人花多眼亂,唔知食邊款先好🤣

任食嘅xtc gelato都深得我歡心🤣,有成八款口味咁多!仲可以配搭即制熱辣辣嘅waffle,雪糕控表示好滿足,朱古力迷都有朱古力噴泉選擇(⊙ω⊙),養生派就可以食飯後果🤣🤣

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️ (滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)
人均:$700up
服務:(7.5/10)
成餐飯食得好滿足🤤,我見都好多家庭黎慶祝生日,原來訂枱列明係慶生係有得送即影即有送😜