2024-05-03 122 views
知道伍佰私廚裝修完,第一時間去棒埸,上到去裝修不算豪裝,樓底勝在夠高,比人感覺清爽。跟住見到老闆伍佰一樣甘熱情介紹,行咗一圈見到有6間房。我哋10條友訂咗間中房,坐落闊落,我吔預訂咗私房菜,佢主打招牌菜龍蝦金湯脆米東星班(野生)一出埸非常耀眼,條東星班非常有份量,脆米鋪面,然後經理張d金湯倒落去,噴出d煙,即時要攞電話出來打卡,d肉配上龍蝦湯非常正,魚有魚味和彈口。另一道菜係手撕包菜炒鴿鬆,黑松露鴿腿,非常非常正,聽講話d師父要花好多時間,有一道也要重點推介,我本人對羊肉冇乜特別喜愛,但伍佰私廚的師傅張藤椒羊扒,帶出色香味俱全,送酒一流,食到我到幾條友都讚不絕口,麻辣豆腐手撕膏蟹,一口灌漿蘿薥,藕醬萵筍炒帶子,也非常正,以前佢地火鍋一向出息,估唔到私房菜也非常得,環境90分,食材係用靚料,加上煮得出色95分,服務態度幾好,但運作可能剛剛開業,有少少不夠流暢,80分,價錢也非常合理,9道菜每人$500,一句講哂值得大家去食