露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
2021-09-03 232 views
今次同朋友去喺灣仔呢頭行街,見到呢間鋪頭個名幾得意所以入咗去試🤣首先前菜我地叫咗個祕制香槽醉雞,店員好快就送咗嚟,十分有效率👍🏻酒味好重而且帶有少少甜味,整得好入味而且口味都算大眾化🤤雞肉好滑,兩個人食就啱啱好😛非常推介呢個蟹皇拌麵,絕對係比我想像中好食😋講返個蟹皇湯先,佢蟹嘅濃度適中,而且有面都好多碎咗嘅蟹肉,對得住呢個價錢👍🏻個人覺得當佢係日本啲沾麵咁食會最好食,咁樣就可以將麵條索曬啲蟹汁,一滴不漏咁放入口度品嚐😚一碟五粒嘅巴蜀粒粒大雲吞,粒粒都好大粒感覺比平時出面鋪頭食到嘅仲要大,而且辣得好過癮😛😛😛之後我地仲叫咗個麻麻辣辣牛展biang biang麵,個名真係好搞笑呀🤣嚟咗先知原來biang biang麵係啲好滑嘅粗身嘅麵條嚟,平時喺香港都冇食過呢個質感嘅麵,感覺真係好似去咗台灣咁🤗牛展唔會話好肥,而且仲厚身嘅,咬落好爽口,加上個辣油真係勁香,幾樣野加埋好match😆個麵仲配埋個湯嘅,不過我就唔太知有咩用啦🧐最後餐飲我地分別叫咗蜂蜜百香果茶同埋滑溜溜香芋鮮奶個人就覺得蜂蜜百香果茶太過甜啦😣 滑溜溜香芋鮮奶就反而唔夠味😣下次試其他野飲先得😗埋單每人大約150左右地址:灣仔莊士敦道
祕制香槽醉雞
酒味好重而且帶有少少甜味,整得好入味而且口味都算大眾化🤤
雞肉好滑,兩個人食就啱啱好😛
蟹皇拌麵
非常推介呢個蟹皇拌麵,絕對係比我想像中好食😋
巴蜀粒粒大雲吞
一碟五粒嘅巴蜀粒粒大雲吞,粒粒都好大粒
感覺比平時出面鋪頭食到嘅仲要大,而且辣得好過癮😛😛😛
麻麻辣辣牛展biang biang麵
個麵仲配埋個湯嘅,不過我就唔太知有咩用啦🧐
最後餐飲我地分別叫咗蜂蜜百香果茶同埋滑溜溜香芋鮮奶
下次試其他野飲先得😗