茹絲葵牛排餐廳

Ruth's Chris Steak House
2021-10-07 2669 views
想食有質素嘅牛扒,又想有景有情調,我覺得呢間Ruth's Chris 絕對係其中一間可以去試下佢係香港都算比較有名,但價錢方面又唔算好貴,有海景睇一路食牛扒🤤🤤檸檬牛油蟹餅上枱嘅時候,侍應提點隻碟好熱唔好掂,見到上面啲牛油係滾架,牛油嘅香味係撲鼻,再加啲新鮮嘅檸檬汁上去,清香嘅味道完全解除咗佢洗油膩感,佢呢個蟹餅真係啖啖都係蟹肉,好滿足😍New York Striploin2個人叫咗個medium 嘅16oz,非常夠食,生熟程度見到師傅嘅功力,控制到啱啱好。好多人未必鐘意食striploin 係因為唔靚嘅會好韌,但係呢舊就無呢個問題,好淰滑,但有啲咬口,唔會無哂口感我地仲嗌咗個洋蔥圈添,每一件都好大好脆,擺咗m陣都仲好脆,望落去好似好厚粉,點知原來好薄仲洋蔥味好香,係一個會食到停唔到口嘅洋蔥圈

檸檬牛油蟹餅

New York Striploin