2020-10-26 37 views
在weekday放天假,吃個 late lunch, 就去暢遊新裝潢之下的大南街。漫無目的想找間小店,“家後”是自家製餃子,而門前卻放了幾款日式蛋糕,就入去試一試。想飲下無味精既湯,所以order 湯餃。見到有“芫荽控” 聖物,就叫左 “芫荽豬肉餃” 拼 “香菇粟米豬肉餃”。 個湯係粉葛赤小豆,清熱去濕 👍🏻 兩款餃真係鮮製,我坐在店長老爸前面,老爸一直戴著口罩埋頭專注包餃,中間有同太太用鄉下話講兩句,“家“既氛圍就係咁簡單。以餃論餃,已經好抵食,雙拼加杯熱飲,盛惠$43!好驚喜既係,附送辣菜甫,我最怕死咸的菜甫,呢個絕對係水準之上,$43換黎我一個 ME TIME 😎😎😎

芫荽豬肉餃