前幾日見到朋友喺IG度打卡,見到呢間餐廳環境好靚,一直都好想來試吓。今日捉咗老公一齊食,原來唔止環境靚食物質素都非常高。食完先知原來係韓國連鎖店。蕃薯芝士條 🧀 ($38)唔好睇佢外表平平無奇,一咬開芝士拉絲非常豐富,口感濃郁。表面炸得脆卜卜,炸粉控制得好食到成口粉,芝士控必試!忌廉海鮮炒年糕🐙($328)一個鍋入面有齊年糕、炸魷魚、海鮮、紫菜飯等等配料,超大份量!三至四個人都夠食!炸魷魚係剛剛炸好,入口香脆;鍋內除咗炸魷魚仲有鮮魷、蝦同埋蜆,加埋一堆菇同菜,配料非常多。每一啖入口仲要吸收埋年糕入邊的忌廉汁,creamy得嚟又香口,非常邪惡。雖然好飽,但都忍唔住清晒佢飲品我哋叫咗Strawberry Smoothie ($45)同 Mango Ade($34)。士多啤梨Smoothie好好味,士多啤梨超濃,但又唔會好假,鍾意士多啤梨嘅朋友一定要試吓啊!芒果嗰杯唔錯,唔係死甜嗰種特飲,清清哋好正。環境😍店內環境好浪漫,而且好多打卡位,除咗大啤啤熊之外,我最愛就係鎖牆同埋連儂牆。食完返周圍打吓卡,立即變咗少女心🥰食完呢一餐後幾日一直都好回味,已經約定好姊妹下星期再食過🤤

蕃薯芝士條

蕃薯芝士條 🧀 ($38)
忌廉年糕海鮮鍋

忌廉海鮮炒年糕🐙($328)

士多啤梨Smoothie
Mango  Ade

環境😍

食完呢一餐後幾日一直都好回味,已經約定好姊妹下星期再食過🤤
2020-04-21
蕃薯芝士條