2023-07-20 67 views
🎀 Set(自選Pasta/Risotto/Meat,+$48升級Set包括迷你櫻花濃蝦湯,甜品,指定飲品)(特飲+$15)▫️ 迷你櫻花濃蝦湯其實我覺得都唔迷你啦 😂,飲落傑身,帶有少少顆粒感,味道濃郁。▫️ 主菜 — 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯($158)鰻魚都幾大條 😆,蛋包飯飯底整成Risotto都幾有新意,配埋蘑菇,唔會太漏;旋風蛋煎得可以,整體份量幾大份,味道亦唔錯 💕。▫️ 主菜 — 紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手($168)咸豬手去咗骨(懶人最愛 😆),咬落啖啖肉,肉質煮得入味淋軟;底部舖咗薯蓉,帶淡淡奶油香。▫️ 甜品 — 抹茶芝士蛋糕▫️ 甜品 — 榛子摩卡海綿蛋糕六款蛋糕選擇,食落唔會太甜,味道正常發揮,蛋糕唔算特別大件,食完大大份嘅Main都好飽,所以蛋糕份量覺得岩岩好 😆。▫️ 飲品 — 蝶豆花乳酸草莓乳酪(升級特飲+$15)顏色好符合少女心 🤣,飲落酸酸甜甜。▫️ 飲品 — 抹茶豆腐拿鐵(升級特飲+$15)底部舖咗豆腐幾清新,抹茶味適中。✨ 慢煮鮑魚($1)餐廳做Promotion逢禮拜一至四叫Set就可以+$1有兩隻鮑魚,爽口入味,勁抵食~·餐廳做Promotion,逢

▫️ 迷你櫻花濃蝦湯
迷你櫻花濃蝦湯

▫️ 主菜 — 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯($158)
招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯

▫️ 主菜 — 紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手($168)
紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手

▫️ 甜品 — 抹茶芝士蛋糕
▫️ 甜品 — 榛子摩卡海綿蛋糕

▫️ 飲品 — 蝶豆花乳酸草莓乳酪(升級特飲+$15)
顏色好符合少女心 🤣,飲落酸酸甜甜。
蝶豆花乳酸草莓乳酪

▫️ 飲品 — 抹茶豆腐拿鐵(升級特飲+$15)
底部舖咗豆腐幾清新,抹茶味適中。
抹茶豆腐拿鐵

✨ 慢煮鮑魚($1)

餐廳做Promotion,逢禮拜一至四除咗可以Set+$1加兩隻鮑魚外,仲可以+$28將甜品升級蛋糕放題,落單時本身想加但主菜份量好大,所以後來就冇+$28升級 🙈(鍾意食甜品嘅大胃朋友可以一戰 🤣)。整體嚟講覺得餐廳Cp值性價比好高,份量大味道亦相當唔錯,平時少去樓上舖覺得出品有驚喜。順帶一提由於餐廳店面唔算大,當日去亦見一直Full House,所以如果有興趣想去建議提前訂座 😙。

📋 需加一服務費
💰 $499.4