2023-01-14 102 views
第一次食日月堂,我哋11:50去到見開咗門,店員話可以入去坐但12點先可以落單。嗌咗幾樣嘢食,1. Lunch set 鹽酥雞滷肉飯,連小食同冬瓜茶,我哋仲加配左花枝丸,花枝丸都係有鹽酥雞粉,滷肉飯有台灣嘅味道,而且滷肉都相對比其他嘅舖頭多,半肥瘦真係好好味,鹽酥雞唔會炸到好乾,唔夠味可以自己加鹽酥雞粉,但我覺得唔加都OK夠味,佢送個小食就實在普通啦,冬瓜茶就比較甜,下次可能加錢試吓其他。 2. 麻辣鴨血,味道OK,但食到最後啲花椒味變得有啲苦,有兩條菜墊係底,所以望落去都幾多3. 梅子地瓜條,呢個必食,非常好食,梅子粉我覺得可以再多啲,不過有樽梅子粉係枱,自己可以任加,熱辣辣上枱,外脆內軟4. 因為冬瓜茶太細杯嘅關係,我哋再嗌多杯珍珠奶茶,好大杯,平時飲開正常甜嘅我,因為驚好似冬瓜茶咁甜,所以今次嗌咗少甜,估唔到少甜都咁好飲比起哈豆,我就覺得日月堂好食好多! 食到好飽但價錢唔貴,呢間可以再encore。

花枝丸
鹽酥雞滷肉飯
麻辣鴨血
梅子地瓜條
珍珠奶茶
2023-01-14
$93.5 (Lunch)
花枝丸
鹽酥雞滷肉飯