2023-07-02 85 views
近年有不少以露營🏕️為主題的餐廳開張,觀塘新開了一間叫「營足四季」的日式西餐廳也成了其中一個打卡熱點。店內佈置都好有心思,有一部好大的露營車在中間,旁邊有大樹嘅方式,絕對係餐廳嘅打卡位。完全猶如置身大自然一樣。就算大風下雨都不受影響,可以舒舒服服進食。因為下午茶時段的關係,我哋試咗Tea set Combo田螺肉醬芝士焗酥皮盒 煙三文魚脆餅 三文魚子牛油果蟹肉杯巴馬火腿忌廉芝士酸種包牛角包窩夫 雜果乳酪 日式焦糖雞蛋布甸 清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅香脆的餅底加上有柚子的清新感覺,幾特別。飲品戀愛預告(荔枝、玫瑰糖水、酸檸檬、藍蝶花汁、雲呢拿雪糕)叢林的秘密(水蜜桃、鮮檸檬、西柚、藍莓粒、鮮青檸、茶)我覺得作為打卡餐廳,價錢並不算十分貴,食物都不錯,但飲品我就不太欣賞。

因為下午茶時段的關係,我哋試咗
田螺肉醬芝士焗酥皮盒
煙三文魚脆餅
三文魚子牛油果蟹肉杯
巴馬火腿忌廉芝士酸種包
牛角包窩夫
雜果乳酪
日式焦糖雞蛋布甸

清新柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅
香脆的餅底加上有柚子的清新感覺,幾特別。

飲品
戀愛預告
(荔枝、玫瑰糖水、酸檸檬、藍蝶花汁、雲呢拿雪糕)

叢林的秘密
(水蜜桃、鮮檸檬、西柚、藍莓粒、鮮青檸、茶)

叢林的秘密
戀愛預告
2023-06-24
$150 (Tea)