茹絲葵牛排餐廳

Ruth's Chris Steak House
2021-04-01 1984 views
Restaurant week, 黎番好耐冇去過既地方。 入面waiter H先生好好服務, 好耐冇見過咁有heart的員工。 我們選了8oz牛柳同有蝦。 首先出場龍蝦湯, 好好好味! 先生最愛, 所以要點。 跟住有蟹餅, 好熱, 好好味, 啖啖蛋肉。, 不愧為這間餐廳的鎮店之寶。 跟住這係個牛, 是夠淋, 入得口, 但先生吃得出上面隻蝦有雪味。 下次黎要叫porterhouse先得!sides就有薯蓉&菠菜, 我地都覺菠菜好味d, 可能薯蓉d牛油不夠, 好淡! 最後甜品有cheese cake, 好滑, 唔實, 唔似平時食開d newyork cheese cake. 還有雪糕呢! 因為是記念日, 餐廳會幫客人影相。 個個攞住自己手機時, 突然這個舉動真係好耐未試過! 好懷念! 總體上氣氛一流, 食物還好。 因價錢好合理(比Morton), 過了1個好愉快既夜晚。 而家做生意困難, 要出黎食多些,支持吓。 有生日, 記念日都適合, 比較舒服的慶祝, 唔係果d嘈嘈閉, 枱枱唱生日歌果d !
龍蝦湯

crab cake