2017-07-09 205 views
整體食物唔錯,但… 服務差到咁,好難去第二次。實在可惜,因為店內座位唔逼,裝修簡潔,其實好舒服。友人晏晝打去試訂九點半枱,答案係「你Walk in啦」… 睇Openrice以為last order係十點,九點半去到,兩個扮侍應女子望天望地望遠方傾埋句計,終於肯慢鏡行去口招呼我哋。扮侍應女子話「我哋執緊嘢喇」,我問係咪即係冇得食,佢又話「唔係,last order係九點九,食個半鐘」… 咁矛盾咩?!一坐低,諗住火速揀嘢食,心諗淨番唔夠十五分鐘就九點九,免得大家難做,想快… 偏偏!!!佢哋咁趕又唔俾餐牌… 吖,明明佢哋收錢又可以神速,哩頭落完單,食嘅未到,嗰頭俾張單叫我哋埋單。咁矛盾咩?!十點九,「我哋要收啦」… 嘢都未飲晒,掃興說再見。西柚Coronaita $88冇極假果汁味,正常。海鮮蔥餅 $100煎得香口,咬落啖啖蔥,海鮮份量好足,最讚係冇食粉糰嘅感覺。讚!韓式魷魚炸雞 $180渴望咗食炸雞一排,所以今晚揀韓國菜。雖然冇驚喜,總算冇失望。炸漿冇過厚,調味正常唔會鹹。跟機有個細沙律,四款醬汁任君選擇。香港唔容易搵到好食嘅炸雞,哩碟我接受。配搭炸魷魚就第一次試,有趣。

十點九,「我哋要收啦」… 嘢都未飲晒,掃興說再見。

西柚Coronaita $88
冇極假果汁味,正常。

西柚Coronaita

海鮮蔥餅 $100