Restaurant: Wall Is Eat
Terms & Details:
慢理牆城係一間喺油麻地嘅樓上cafe,仲要係喺一間酒店入面,唔知係咪呢個原因,待應們嘅服務都超級好,語氣好溫柔,一坐底就送上餐牌,然後就畀個籃我哋擺袋,仲有另一個待應就餐具同水,一開頭唔知仲以為隻杯係藍色咁靚,但原來係透明嘅玻璃杯裝住藍色嘅蝶豆花檸檬水🤣 蝶豆花味道唔算好濃,但朋友就唔太啱口味喇🙈呢間Cafe嘅餐牌設計以至環境佈置都好靚好用心,綠色嘅植物配搭水松木色嘅佈置,好有大自然嘅感覺~Cafe嘅用餐位置唔多,但係為咗枱與枱之間隔夠1.5米而又唔用隔板,就幾其中兩張枱擺咗牛油果公仔同埋熊貓公仔,勁得意😍😆想嚟呢間餐廳食嘢真係一定要book定位,用餐時段90分鐘,加上位置唔多,真係好難walk-in食到🙈 我哋叫咗2個主食同1杯飲品,本身想試埋喺佢哋IG見到好吸引嘅芝士黑松露薯條,不過當日無晒薯條,有啲可惜~•🥢 明太子蟹肉扁意粉 $158呢個意粉真係必點之一!🤩意粉上面擺咗蟹肉波同蟹籽波,真係勁足料😍 份量足夠撈勻之後每一啖都食到一梳梳嘅蟹肉同蟹籽~蟹肉唔算好濃蟹味,但最少無怪味/腥味;蟹籽好新鮮,咬落卜一聲咁爆開,好正🤣 而個扁意粉就軟硬適中,明太子醬偏竭身,非常夠味,又可以完全

🥢 明太子蟹肉扁意粉 $158
呢個意粉真係必點之一!🤩意粉上面擺咗蟹肉波同蟹籽波,真係勁足料😍 份量足夠撈勻之後每一啖都食到一梳梳嘅蟹肉同蟹籽~蟹肉唔算好濃蟹味,但最少無怪味/腥味;蟹籽好新鮮,咬落卜一聲咁爆開,好正🤣 而個扁意粉就軟硬適中,明太子醬偏竭身,非常夠味,又可以完全咁包住每條扁意粉😋

🥢 黑松露野菌意大利飯 $158
呢個意大利飯嘅口感同餐牌上面寫嘅一樣,係稍為硬身少少,可以接受嘅~ 而黑松露味就係聞落好香,但食落無乜,Cream味濃得嚟唔膩🤤 因為加咗啲甜椒同埋洋蔥,有啲甜味中和返,不過啲甜椒嘅味道真係有少少太搶🙈

🥢 熱情果芒果橙沙冰 $62
呢杯沙杯嘅味道係好真嘅生果味,飲落真係唔算甜,應該無額外落糖漿~第一啖飲落都係飲到橙味為主,然後就有啲芒果香嘅餘韻滲出嚟,飲到一半就有返多少少清香嘅芒果味,不過熱情果味就真係唔太飲到喇😬 沙冰嚟講都算合格,冰粒感唔會太多,但同時又唔會溶得太快~ 不過可能要揀返啲甜啲嘅生果喇🙈
熱情果芒果橙沙冰