2014-04-06 5798 views
是夜約左舊同事傾計,想搵個好D既地方慢慢食,慢慢傾,所以就諗到Tapagria! Receptionist 問我想坐出面定入面,我見唔係好凍又無落雨,所以就揀坐出面! 坐低左就話限時個半鐘,心諗weekday 有無咁多人黎食,要限時呀!? 算~個景好靚,有微風,好舒服! 不過燈光就暗左d,睇menu要用枱上面個燈仔照住先睇到! 不過揀黎揀去都好似無咩選擇,咁就揀哂d chef's choice 啦! 兩個女仔唔敢叫太多,所以都係叫左三樣野再加cocktail~ 食物好快就黎齊,不過.......只係微暖~我地覺得全部食物只係喺廚房熨住,有order先夾出黎serve!低溫煮脆皮乳豬伴焦糖蘋果及蜜糖芥末醬 - 上菜戈陣侍應話要連埋蘋果一齊食,不過就算一齊食都係好乾,d醬無味! 非常失望!Tapagria 西班牙海鮮燴炒飯 - menu 上係無價錢,要跟市價,我地諗唔知係咪有好多海鮮,所以要跟市價,咁order戈陣問係幾錢啦,兩人份量係$168,都唔係貴,所以就叫左喇~結果只係有一隻蝦,兩隻青口,仲衰過普通既炒飯,個飯過稔,無味的~仲要係微暖架咋! paella 唔係用鑊上架咩!?脆炸伊比

慢煮脆皮乳豬伴蘋果及蜜糖芥醬
Tapagria 西班牙海鮮燴飯
脆炸伊比利亞黑毛豬火腿忌廉球 - 比較好既一道菜,因為火腿忌廉球係算熱熱地既~而且味道唔錯!
脆炸伊比利亞黑毛豬火腿忌廉球
服務方面需要改進下,叫左兩杯暖水,但係催左三四次都未黎,侍應話要喺水吧攞出黎喎~心諗,我地張枱離個水吧有幾遠? 望都望到啦!

起初想黎呢度食係因為劉嘉玲開,應該唔會差卦!? 不過經此一役後,我諗我唔會再黎喇!
2014-03-18