平時小編食過唔少西餐,但第一次見裝修咁特別,色彩繽紛,中間有好似旋轉木馬🎪🐴咁既卡位,另一面用唔同顏色雀仔🐦🐤既迴旋型擺設,牆🧱上面有好多溫馨既插畫🖼️,有啲似嘉年華🎠既feel,光線柔和,感覺幾warm同舒服😌 食物賣相都幾精緻同有心思,味道都好食😋 係值得翻兜既選擇~(5 😍 係滿分,🤩係半分)西班牙海鮮焗飯 🇪🇸🥘 - $298 (好味指數:😍😍😍😍🤩)今次小編又再一次叫左海鮮飯🥘😜,一樣夠晒香口同多料😜 裡面包括有大蝦🦐、青口🦪、帆立貝⚪️、鮮魷魚🦑、蜆🦪、雞肉🐥、西班牙腸🇪🇸🥓~ 海鮮幾新鮮,唔會有雪味❄️,加上燒過有啲焦香,鮮味更加突出~ 大蝦🦐全部都幾大隻,試到蝦頭🦐甘香既蝦膏,裡面就啖啖肉咁,幾鮮甜彈牙唔會梅~ 而青口🦪唔會有沙而且厚肉,肉質飽滿鮮味~ 不得不讚既係個帆立貝⚪️,煎到半生熟,有焦香之餘裡面仲係口感鮮嫩,唔會過老同韌,有刺身帶子⚪️既feel🤤 而魷魚🦑就口感爽脆唔會韌~ 蜆肉🦪乾淨無沙,幾厚肉清甜~ 另外仲有雞肉🐥同西班牙腸🇪🇸🥓,令到個飯🥘除左有海鮮既鮮味仲有埋肉既鹹香,更加豐富🤤🤩 至於個飯🍚既濕潤度啱啱好,軟硬適中有啲咬口,而顏色就因為有藏紅花所以係深黃色,

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
西班牙海鮮焗飯

今次小編又再一次叫左海鮮飯🥘😜,一樣夠晒香口同多料😜 裡面包括有大蝦🦐、青口🦪、帆立貝⚪️、鮮魷魚🦑、蜆🦪、雞肉🐥、西班牙腸🇪🇸🥓~ 海鮮幾新鮮,唔會有雪味❄️,加上燒過有啲焦香,鮮味更加突出~ 大蝦🦐全部都幾大隻,試到蝦頭🦐甘香既蝦膏,裡面就啖啖肉咁,幾鮮甜彈牙唔會梅~ 而青口🦪唔會有沙而且厚肉,肉質飽滿鮮味~ 不得不讚既係個帆立貝⚪️,煎到半生熟,有焦香之餘裡面仲係口感鮮嫩,唔會過老同韌,有刺身帶子⚪️既feel🤤 而魷魚🦑就口感爽脆唔會韌~ 蜆肉🦪乾淨無沙,幾厚肉清甜~ 另外仲有雞肉🐥同西班牙腸🇪🇸🥓,令到個飯🥘除左有海鮮既鮮味仲有埋肉既鹹香,更加豐富🤤🤩 至於個飯🍚既濕潤度啱啱好,軟硬適中有啲咬口,而顏色就因為有藏紅花所以係深黃色,個汁應該用蝦頭🦐煮過,香濃鮮甜幾好食😋
Pineapple Hat

Pineapple Hat 🍍🎩 - $48 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
呢杯個樣好IGable, 諗唔到原來可以將菠蘿片🍍中間個位𠝹出嚟放喺上面,再加隻鶴🦩就已經好靚,旁邊仲有個菠蘿🍍模型tim🤩 至於裡面係用左菠蘿肉🍍、菠蘿汁🍍同雪碧調製而成既,酸酸甜甜,又有啲氣泡🫧既刺激感幾正~
Fresh Mixed Berries Smoothie

Fresh Mixed Berries Smoothie 🫐 - $58 (好味指數:😍😍😍😍)
呢杯感覺好refreshing,入面除左有雜莓🫐🍓之外,一樣係酸酸甜甜,仲有菠蘿汁🍍同青檸汁🟢🍋,感覺會再香甜同埋清香啲~ 個樣就有啲似啲mocktail都幾靚~ 如果莓味🫐🍓再重啲就更加好😜
酥皮焗周打蜆忌廉湯

酥皮焗周打蜆忌廉湯 🦪🥣 - $78 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
酥皮焗到金黃香脆,敲開個酥皮就見到裡面層次分明,感覺會比平時淨飲湯🥣再香口啲,下面既周打蜆湯🦪🥣香氣撲鼻,有幾多份量既蜆🦪,鮮甜嫩滑唔會韌,仲有幾多既薯仔粒🥔、紅蘿蔔粒🥕同埋有鹹香既煙肉粒🥓,口感幾豐富同入味~ 顏色雪白,有幾香既奶味🥛,口感幾幼滑creamy~
芒果拿破崙

芒果拿破崙 🥭🍰 - $80 (好味指數:😍😍😍😍)
個拿破崙🍰層次分明,切落去唔會話好易散開,口感酥脆鬆化,食落幾香口,有淡淡既牛油🧈香味,甜度適中~ 中間有甜甜地既吉士醬,入口滑溜,唔會太重身,同酥皮既比例幾啱,仲有幾多芳香怡人既芒果🥭,味道香甜,可以中和返個酥皮既飽膩感~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍🤩