特製背脂煮干湯拉麵 $78 背脂煮干湯底係店中嘅主打,湯頭中米白色一粒粒嘅就係背脂,味道濃郁豬肉味香醇,又唔會覺得太油膩,加上湯頭更加入沙丁魚乾熬成,脂香及鮮味同時湧入口腔🐟🐷拉麵屬粗身,麵質彈牙有韌度,另外溏心蛋流心好好食!海老辛醬背脂煮干沾麵 $108麵頭係加入用日本蝦頭炒香嘅辛醬,香辣又不搶蝦鮮味,辣度有微辛,標準同鬼辛揀,今次揀左標準,如果平時食開三小辣應該會覺得輕鬆😜麵條比起湯麵幼身少少,可以揀熱麵或者冷熱,可以跟返自己口味選擇,呢次係熱麵,掛湯力十足,同樣非常美味🤤烏龍茶(支)$15 靜岡綠茶可樂$24靜岡綠茶可樂味道幾得意,可樂味中滲透埋淡淡嘅綠茶香氣,幾清新🍃📌丸目背脂煮干 (旺角)地址:旺角通菜街74號地舖評語食物性價比高店員友善🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodie
特製背脂煮干湯拉麵 $78
拉麵屬粗身,麵質彈牙有韌度,另外溏心蛋流心好好食!

海老辛醬背脂煮干沾麵 $108

烏龍茶(支)$15 靜岡綠茶可樂$24

📌丸目背脂煮干 (旺角)
地址:旺角通菜街74號地舖

評語
食物性價比高
店員友善

🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去處 #吃貨 #吃貨人生 #香港美食指南 #相機食先 #香港旅行 #香港餐廳 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong

#拉麵 #關注組 #旺角
#拉麵專門店 #沾麵 #油麵 #秘製湯底 #日本過江龍 #日本料理 #丸目 #快閃日本