2018-07-05 337 views
今晚又約左朋友去食放題,第一次黎番本,每位$218。位置都幾方便,一出地鐵站行5分鐘就到。早左上黎,坐到卡位,可以坐得舒舒服服食一餐好。四周環境唔錯,冷氣夠涼,由於有蒸氣海鮮鍋食,所以初時都擔心食食下會好熱,但又好彩冇,係一個舒適嘅地方。食物選擇實在好多,Menu勁厚!A至M嘅點菜紙,令我地急不及待喺點餐紙上瘋狂地點剔。一點完野食就行個圈睇下有咩飲。清酒/梅酒喺任何時段都都無限任飲,豬唔好杯中物,不過都叫左杯黎試下,冰凍梅酒都幾清暑。例牌一定係點盤刺身,甜蝦好新鮮,豬一口氣食左8隻。另外三文魚、吞拿魚、帶子等等都鮮甜有水準。而壽司跟同刺身一樣,冇令人失望。基本上你想食嘅款式都即叫即做,件件都又大又厚 ,我地叫左好多唔同款,推薦泰式虎蝦同火炙三文魚壽司。之後仲叫左炸雞軟骨, 吉列魷魚圈, xo醬炒墨魚咀,紅酒牛腩等等,全部都好好食,特別要講牛腩好腍好入味。叫左個蟹粥暖下胃,唔會太鹹,味道唔錯。而呢度亦有第二個特色,就係蒸氣鍋。見到個鍋就會諗起越南,好可愛。我地order左扇貝,蝦,魚,冬菇,菜。初時諗住可能會清清地,冇乜味,要加調味料。但入口又食到海鮮同娃娃菜嘅鮮甜味,個人非常欣賞。食埋

梅酒

刺身

紅酒牛腩

叫左個蟹粥暖下胃,唔會太鹹,味道唔錯。

蟹粥

海鮮

海鮮蒸氣鍋

食埋甜品先,有雪糕杯,雪糕糯米磁,係豬最喜歡食嘅野呀

梅酒
刺身