小火山 (Closed)

The Volcano
2024-03-13 474 views
見到叫指定菜式就有全場單點半價優惠~咁抵食唔去對唔住自己本身係打算食佢地嘅泰豬鍋,但黎到見到有新野叫泰大鑊好想知到底有幾大鑊,所以決定叫黎試吓P.S.某某表示個湯蔭湯同佢泰國家鄉既味道勁似,係真心正宗真係好大鑊係用冬蔭做湯底既滿滿一鑊海鮮大蝦貝類墨魚仔應有盡有~海鮮未必次次一樣,今晚既海鮮就好岩心水大蝦夠爽又彈~全部都大大隻貝類墨魚仔都夠鮮甜麵底係泰國媽媽泡麵~我中意食有咬口既麵,所以個湯一滾就撈左蛋黃夾起個麵先~再慢慢食配料食完海鮮仲可以加湯打邊爐加湯既部分都好細心,係菜湯同冬蔭湯一齊加,店員話咁樣就唔會令個湯太傑身太膩的確全程個湯底味道都剛剛好牛板鍵夠厚身,肉味夠香油脂分佈都算靚仔,煮好口感都唔柴好抵食,一份有好多粒泰式豬肉丸比普通豬肉丸口感較實,豬肉味都夠濃依個配搭深得我心竹笙吸收晒湯蔭湯底,味道濃郁蝦滑本身夠彈牙,加埋竹笙爽脆既咬口,層次多變蝶豆花配菠蘿梳打顏色上好岩打卡~味道係菠蘿汁既清甜味道~好岩女生飲另外朋友仲叫左杯十八碌扮,即係菠蘿沙冰,飲落好涼爽~下次我都要叫嚟飲順帶一提~蝦片係任食食完可以再添~點蝦片既醬係鹹蛋冬蔭沙律醬本人表示大愛
見到叫指定菜式就有全場單點半價優惠~咁抵食唔去對唔住自己
本身係打算食佢地嘅泰豬鍋,但黎到見到有新野叫泰大鑊
好想知到底有幾大鑊,所以決定叫黎試吓

P.S.某某表示個湯蔭湯同佢泰國家鄉既味道勁似,係真心正宗

泰大鑊冬蔭海鮮麵

真係好大鑊
係用冬蔭做湯底既滿滿一鑊海鮮
大蝦夠爽又彈~全部都大大隻
貝類墨魚仔都夠鮮甜

食完海鮮仲可以加湯打邊爐
的確全程個湯底味道都剛剛好

美國極級牛板鍵

牛板鍵夠厚身,肉味夠香
油脂分佈都算靚仔,煮好口感都唔柴

泰國豬肉丸

好抵食,一份有好多粒
泰式豬肉丸比普通豬肉丸口感較實,豬肉味都夠濃

竹笙蝦滑

依個配搭深得我心
竹笙吸收晒湯蔭湯底,味道濃郁
蝦滑本身夠彈牙,加埋竹笙爽脆既咬口,層次多變

蝶豆花配菠蘿梳打
顏色上好岩打卡~味道係菠蘿汁既清甜味道~好岩女生飲