台灣具高知名度嘅2派克脆皮雞排專門店原來係紅磡開咗全港首間加盟店!2派克主打雞排外皮相當酥脆,標榜「完美鎖住微甜的肉汁」,今日放工就順便去買!2派克出名炸物,最出名就係雞排,我哋買咗3款炸物,而每款可以揀兩種調味粉配搭,非常體貼。有別於其他炸雞店,2派克每樣出品都係新鮮即叫即炸,所以我哋都等咗10分鐘,但完全值得!等候期間見倒其他客人一早係OpenRice落定單,預啱時間嚟攞就可以省卻等候時間。🍴脆皮杏鮑菇 (海苔、芝士)皮炸得香脆,而且炸粉完全唔厚。杏鮑菇多汁彈牙,而且舊舊都好大舊。海苔配搭芝士粉有粟米湯嘅味道,好有驚喜🍴脆皮無骨雞排(梅子)雞扒炸得非常香口juicy、肉質嫩滑,唔會鞋口。唔係好似其他雞扒雖然大塊但好薄,2派克出品係原塊厚厚嘅雞排,冇被壓/揼過。另外由於唔係翻炸,所以炸皮好薄,出色!高度推介配梅子粉,好解膩!🍴甜不辣(麻辣)好似手指咁粗,咬落口感煙韌,配上又薄又脆嘅炸皮,好有飽足感!沿途行返屋企,已經食咗一大半。好滿足!下次想食又懶惰可以用外賣平台啊!

🍴脆皮杏鮑菇 (海苔、芝士)

脆皮杏鮑菇

🍴脆皮無骨雞排(梅子)

脆皮無骨雞扒

🍴甜不辣(麻辣)
甜不辣

沿途行返屋企,已經食咗一大半。好滿足!

下次想食又懶惰可以用外賣平台啊!
2023-08-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Last Night Supper)
脆皮杏鮑菇
脆皮無骨雞扒