東歐餐廳

Ivan The Kozak
2021-07-19 214 views
果日係中環行完街, 唔知點解亂咁行就行左間餐廳附近. 之前聽朋友講佢地基本上日日都full booking. 咁我就同老婆2個人膽粗粗上去睇下有冇機會walk-in. 好好彩....又真係得wor. 餐廳既裝修真係好似置身於烏克蘭一樣, 無論佢地既燈飾, 餐桌椅, 小擺設等都別有一番風味.好鍾意佢地既店員, 無論係店主個女定係一般店員都好, 佢地會好仔細同耐心咁解釋每一道菜既味道同問題.推薦左兩款特色酒. 而moonshine 就真係好好飲. 細細部夠晒"近". 而且佢都係一個我想再去東歐餐廳既一個原因.食物就有網上介紹過既正宗烏克蘭羅宋湯,傳統豬肉餃子. 一碟4件, 大大隻. 建議share紅菜頭魚柳沙律. 味道酸酸甜甜, 好開胃.必食既基輔炸雞扒. . 薯片香脆, 雞肉炸過後外殼夠脆, 入面夠juicy. 有幾好食就唔多講, 上網睇返就夠.最後食返個蜂蜜蛋糕做結尾. 原個用餐過程好舒服. 雖然餐廳細, 座位比較迫. 但係反而有小酒館果種應有既熱鬧氣氛. 好想再食, 希望唔好咁難訂位..

好好彩....又真係得wor.

正宗羅宋湯

食物就有網上介紹過既正宗烏克蘭羅宋湯,
正宗豬肉餃子
傳統豬肉餃子. 一碟4件, 大大隻. 建議share

紅菜頭魚柳沙律
紅菜頭魚柳沙律. 味道酸酸甜甜, 好開胃.
基輔炸雞扒

烏克蘭蜂蜜蛋糕
最後食返個蜂蜜蛋糕做結尾.

好想再食, 希望唔好咁難訂位..
2021-06-27
正宗羅宋湯