東歐餐廳

Ivan The Kozak
2022-02-07 698 views
12月嗰陣好朋友超有心知道我一直好想試呢間餐廳,所以就帶咗我嚟慶祝生日🥺 餐廳裝潢好有異國色彩,令我即刻諗起以前讀緊書間唔中飛去歐洲旅行嘅日子🥲✈️🔥🐷古法香燒豬肋骨 ($198)店員會先淋Vodka落啲豬肋骨上面,然後點火燒佢,過程非常震撼,滿足晒視覺享受🤩食落酒味幾濃帶少少苦,如果唔係好飲酒嘅朋友就未必咁啱啦~🐥馳名基輔炸雞扒 ($188)呢道菜有驚喜!雞扒炸到脹卜卜好得意,原來佢哋會先將雞扒整扁再卷成圓柱體,之後將香草牛油包放入去然後拎去炸。一切開啲牛油肉汁湧曬出嚟,雞肉好嫩滑,好正👍🏻🥣傳統烏克蘭羅宋湯 ($68)同我哋平日飲開嘅嘅羅宋湯好唔同,我會形容佢為蔬菜湯,好重紅菜頭味,將啲酸忌廉攪勻佢一齊飲會更好味🥕🧄🥔烏克蘭香煎薯餅 ($88)薯餅係一條條薯條絲組成,炸到超香脆,有少少油不過都可以接受,呢個都推介~🍯🍰烏克蘭風味蜂蜜蛋糕 ($88)好重蜜糖味嘅蛋糕,食落鬆軟都不錯!一路食真係好似去咗東歐旅行咁,因為大部分店員都係外籍人士,但同我哋一樣嘅就係佢哋都好愛香港呢個地方💛🇭🇰 有興趣試下異國風味嘅朋友記住要book位啦~

🔥🐷古法香燒豬肋骨 ($198)

🐥馳名基輔炸雞扒 ($188)

🥣傳統烏克蘭羅宋湯 ($68)

🥔烏克蘭香煎薯餅 ($88)

🍯🍰烏克蘭風味蜂蜜蛋糕 ($88)
好重蜜糖味嘅蛋糕,食落鬆軟都不錯!

馳名基輔炸雞扒
古法香燒豬肋骨