2021-04-26 735 views
觀塘未曾光顧既既台灣餐廳只剩一家,今日去埋日月堂就代表我完成觀塘台式餐廳既「圖鑒」,日月堂位於工廠大廈入面,只要見到「縱未知明日福禍,仍約定你下月平安相聚」就證明你無去錯地方!我望住牆上既台灣風景明信片,心中渴望旅行嘅慾望再次燃起🔥日月堂食物既選擇幾多,台式滷水同吐司係一般台式餐廳所沒有。- 滷雞腿便當🍗雞腿、蔬菜同滷水蛋鋪滿整個碗,完全見唔到底下既白飯,其中雞腿佔左碗既一半,雞肉軟嫩有彈性,而且好入味。另外滷肉好甜美,不過份量太少,得返白飯嘅時候有啲乾🤣- 紅燒豬腳拌麵豬腳一共有四大件,肉質充滿嚼勁,鹹甜適中。Q彈既拌麵加上大量炸蒜,香甜惹味。- 梅子地瓜條每一條地瓜條都非常粗身,金黃色既外層非常吸引,口感香脆綿密,梅子粉令味道變得酸酸甜甜。- 鳳梨綠茶、台式檸檬紅茶味道係真正既鳯梨甜味,並非一味死甜。至於檸檬紅茶甘香輕盈,層次分明,而且好大杯。日月堂既食物同飲品都非常正宗,食完之後暫時舒緩我想去旅行既衝動,不過我都希望盡快可以去旅行🧳

我望住牆上既台灣風景明信片,心中渴望旅行嘅慾望再次燃起🔥

日月堂食物既選擇幾多,台式滷水同吐司係一般台式餐廳所沒有。

- 滷雞腿便當🍗
滷雞腿便當

- 紅燒豬腳拌麵
紅燒豬腳拌麵

- 梅子地瓜條

- 鳳梨綠茶、台式檸檬紅茶

2021-04-17
滷雞腿便當