🇰🇷正宗醬油蟹的味道🇰🇷推介指數 ❤️❤️❤️❤️❣️如果不是疫情,應該和家人身在韓國遊山玩水~ 說好一起吃醬油蟹、在Cafe打卡慢活、瘋狂購物團等等~不知道甚麼時候才有機會呢?🥲位於銅鑼灣由韓國人經營的正宗韓國餐廳,店內投射K-Pop MV 到牆上,四週掛上吊飾燈飾,近牆二人卡位更是主題角落。餐廳更會播放生日歌為食客慶生,氣氛一流呀🥳 (當晚播D&E 一聽到東海都開心咗,為食客慶生有Kakao Friends~)🦀醬油蟹 HKD380 (1份2隻)✨韓國直送醬油蟹,蟹膏同蟹肉軟滑鮮甜且蟹味濃郁,淨食或拌飯都咁吸引!醬汁鹹甜平衡,拌飯同樣滋味~🐥甜辣無骨炸雞 HKD120 (半份)✨半份約5-6件無骨啖啖肉炸雞,外酥內juicy,醬汁甜中帶辣好開胃!🦑原隻炸魷魚 HKD70 (追加)✨份量不細,薄層炸漿酥脆不油膩,魷魚熟成度剛好且肉質軟腍~🍓士多啤梨奶昔 HKD65✨令人忍不住一口接一口,士多啤梨味道濃厚唔假,面層新鮮士多啤梨及忌廉點綴!🍊柚子梳打 HKD56✨Oppa上飲品時溫馨提示拌勻飲用,柚子甜度剛好配上冰凍梳打,感覺清爽。感覺氣氛輕鬆,食物新鮮、店員態度友善且反應迅速,位置又方便🥳總結:
🇰🇷正宗醬油蟹的味道🇰🇷
推介指數 ❤️❤️❤️❤️❣️

醬油蟹
醬油蟹

🦀醬油蟹 HKD380 (1份2隻)
甜辣無骨炸雞  +  原隻炸魷魚
甜辣無骨炸雞

🐥甜辣無骨炸雞 HKD120 (半份)

🦑原隻炸魷魚 HKD70 (追加)
✨份量不細,薄層炸漿酥脆不油膩,魷魚熟成度剛好且肉質軟腍~
柚子梳打  &  士多啤梨奶昔

🍓士多啤梨奶昔 HKD65

🍊柚子梳打 HKD56

總結:-
食物 ❤️❤️❤️❤️❣️
環境 ❤️❤️❤️❤️❣️
服務 ❤️❤️❤️❤️❣️
🔖Bingo & Cook (銅鑼灣)
🪑銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅2樓
  • 醬油蟹
  • 甜辣無骨炸雞(半份)
  • 原隻炸魷魚
  • 士多啤梨奶昔