2023-08-29 129 views
成日都聽到人話香港食韓國野一定要試下食outdark ,今日終於有機會試試佢!今日一共叫左3款野食:辣豆腐湯烏冬將辣椒、蒜、薑爆炒,加五花肉同海鮮炒,再放高湯、豆腐、香菇、青菜,五花肉嘅肉香同海鮮嘅鮮甜一齊融合,湯汁濃郁,烏冬麵彈牙,好回味。韓式炸雞外皮金黃酥脆,入面嫩多汁,配薯條。炸雞香氣四溢,每口都有口感脆嫩,好吸引。同薯條嘅鹹香,同炸雞嘅口感完美結合。韓國海鮮餅外脆內軟,好多口感。有新鮮蝦、蟹肉、魚肉等海鮮,有海洋風味,口感濕潤柔軟。我地重叫左杯特式調酒Orange Rita,呢款飲品融合了啤酒的醇厚和橙子的清新。香橙的鮮甜與啤酒的苦味巧妙結合,帶來一種獨特的口感和風味,比人一種輕爽的享受。👍🏼