餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
#餃掂 嘅無味精手工餃子真係好掂 🥟 佢哋每日即包即製,每粒都好新鮮,包得又靚又好食!除咗有經典嘅韮菜豬肉、大白菜豬肉同粟米豬肉外,佢哋仲有好特別嘅松茸系列同埋壽喜燒牛肉口味等!湯餃嘅湯底係狀元九鼎湯,用咗粉葛、順德鯪魚、香山鯽魚、紅蘿蔔、扁豆、赤小豆同埋新會陳皮等煲成,而每張枱都有唔同嘅醬汁可以揀,豉油、黑醋、菜脯、辣椒醬等都有 🍲🌶️ 我每次嚟都一定會叫我最愛嘅龍鳳松茸雙湯餃 ($138/12隻),佢係用 #黑松露 同 #白松露 再混合豬肉整成。每粒餃子都包到漲卜卜,皮夠透薄,有黑松露嘅餃子味道再濃一啲。今次同朋友嚟,我哋仲試咗出面好少有嘅壽喜燒牛肉煎餃 ($58/7隻),底面煎到金黃色,賣相吸引,入面加咗啲京蔥同有少少甜味都幾特別。除咗餃子,我哋仲叫咗回味手拍青瓜 ($26),少少辣又新鮮爽脆。上湯松茸時蔬 ($35),用上湯煮後味道鮮甜,健康又 #好食!再嚟仲有佢哋自家製嘅山楂雪梨水同蜂蜜檸檬薏米水 (各$28),山楂雪梨水酸甜開胃,檸檬薏米水清熱祛濕,加埋蜂蜜滋潤又健康 🍋🍯
龍鳳松茸雙湯餃 (12 隻)
狀元九鼎湯
壽喜燒牛肉煎餃 (7 隻)
回味手拍青瓜
山楂雪梨水、蜂蜜檸檬薏米水、上湯松茸時蔬
白松露餃子
黑松露餃子
龍鳳松茸雙湯餃 (12 隻)
狀元九鼎湯
壽喜燒牛肉煎餃 (7 隻)
回味手拍青瓜
山楂雪梨水、蜂蜜檸檬薏米水、上湯松茸時蔬