沙田人氣泰國菜推介🇹🇭呢間泰國菜喺沙田同尖沙咀都有分店,之前食過幾次,隔咗太耐冇食,依家再試吓佢嘅質素係如何先!🐮泰式牛肉船麵($138)配料好足料,有肥牛、牛丸、牛筋、牛𦟌、牛柏葉,勁豐富,見牛食落都唔鞋,加埋炸豬皮,脆卜卜勁香口,主角湯底味道濃郁,令我飲晒成碗湯!😂推薦!🐷泰式豬肉炒河粉($98)河粉係寬河粉,所以食落好有咬口😍旁邊伴有辣椒粉同糖,不過我自己就冇撈,無撈嘅味道都啱我口味,豬肉嘅份量都足夠!🥬泰式炒通菜($68)味道好似飛天通菜,調味啱啱好,真係泰國菜必食🍚榴槤雪糕伴榴槤糯米飯($88)上碟時糯米飯仲係熱辣辣,加上雪凍咗嘅榴槤肉同榴槤蓉,榴槤味道好濃郁,糯米飯亦好黏口,撈埋椰汁一齊食,榴槤控必點!
沙田人氣泰國菜推介🇹🇭

🐮泰式牛肉船麵($138)

🐷泰式豬肉炒河粉($98)

🥬泰式炒通菜($68)
味道好似飛天通菜,調味啱啱好,真係泰國菜必食

🍚榴槤雪糕伴榴槤糯米飯($88)