今日行沙田新城市見到有間泰國菜,門面幾靚,吸引咗我入去。座位都非常舒服,有啲大枱亦有梳化位。限定菜單:潑水節海王手工菜早前香港都有潑水節,當然也要攪攪新菜式啦。蟹肉海鮮脆米泡飯鍋配冬陰功:話明潑水節,梗係要有「潑」嘅動作啦。儀式感十足:吃飯前要將旁邊的調味配料撥入飯中,加強飯嘅口感。不過辣到噴火,尤其是明火煮滾後加埋辣好過癮。配料有蟹肉碎、蝦仁、魷魚。泰式脆魚鬆拌青芒沙律配泰式魚露汁平時食泰國嘢好少食青芒沙律,質感係好有柔軟,好食過平時既菜絲沙律🥗加埋脆魚鬆食口感真係好特別。鹹香嘅魚露汁冇得輸。椰香豚肉西米丸子望餐牌一黑一綠色以為係甜品,估唔到係咸㗎!好邪惡,每粒表面上有一粒辣椒,又係食到噴火!但糯米丸子鹹鹹地又幾好味

限定菜單:潑水節海王手工菜
早前香港都有潑水節,當然也要攪攪新菜式啦。

泰式脆魚鬆拌青芒沙律配泰式魚露汁

椰香豚肉西米丸子