2023-05-01 1609 views
無啦啦提議去油麻地美都冰室,可能因為我潛意識已經諗好想去港島Cafe ,結果出人意表。可能又有啲落差啦,所以表情管理控制得唔好表露到有少少唔滿意,仲要加埋佢啲死人語氣,明明都話冇所謂都係食茶餐廳野姐,佢又要死都問我啱唔啱食,我見食評介紹嗰啲全部都係焗豬扒飯同麵果類型嘅嘢,可惜嗰一刻我又未想食啲咁Heavy嘅嘢,就係因為呢啲咁小嘅誤會嗌咗一次交,爭啲真係去到好worst嘅地步。點知原來根本就係佢自己表達得唔好,明明佢心目中唔係諗住嚟呢間(其實係想去大安冰室),咁佢一開始已經好confirm咁同我講要去美都丫嘛 😪勉強又扮冇嘢,好在去到大家都覺得好有feel環境好懷舊,一磚一瓦!可能又撞啱五一黃金周,特別多遊客,老闆不停用國語/英文招待客人,好似已經見慣呢種場面。終於揀咗食啲乜(蟹肉奄烈同🦐多士)奶茶就嫌佢唔夠奶唔夠滑。蟹肉奄烈出面都比較少有,雖然等咗好耐,不過又比我想像ok ,配埋薯條幾特別蝦多士就係傳統美食,雖然出面都有食過,呢度都唔錯,唔算好油膩。食完又未至於大家都好飽,仲有空間可以再去佢終極想去嘅地方(大安冰廳)。我覺得老闆好似對我哋呢台特別好,可能因為知道我哋係自己人啦,好多嘢大
終於揀咗食啲乜(蟹肉奄烈同🦐多士)
奶茶就嫌佢唔夠奶唔夠滑。

我覺得老闆好似對我哋呢台特別好,可能因為知道我哋係自己人啦,好多嘢大家都心照,唔使好似遊客咁咩都要解釋一餐🤪(我自己覺得啫😅😂)
蝦多士
蟹肉奄列