2024-05-07 38 views
呢間裝修好有日本風格嘅餐廳🌈佢有沾麵同埋拉麵揀🥰唔同嘅麵條軟硬度同埋湯底濃度都可以自己決定😋叉燒都有三款選擇🍜「赤武士」辛味拉麵佢嘅湯底有一種辛辣嘅味道,但係唔會話好辣,唔食得辣嘅人都應該接受到😌叉燒肉係好滑嫩多汁,入口即化🥰面條本身都好彈牙,夠彈性😆配料方面,仲有埋蔥花同海苔,增添咗啲風味同口感😉🍲魚介豚骨沾麵佢嘅湯底係由魚介同豚骨熬煮而成😍味道濃郁香醇🥰魚介嘅鮮味同豚骨嘅濃厚肉香完美結合,令人回味無窮😌湯底帶有一絲甜味同啲濃郁嘅魚香,令人垂涎欲滴😎沾麵本身都好有彈性,口感滑順。配料方面,豚角煮係非常厚肉,但係都好嫩滑😗配埋一齊食好過癮~🥟和風餃子餃子皮好薄好滑,啖落去好順口😌而且餡料入面加咗啲和風調味料,例如醬油同芥末,帶出一種獨特嘅風味🥰食落口,感受到一陣淡淡嘅醬汁香氣同鮮味,好開胃同滋味😚煎得非常脆口😌食完覺得有啲唔夠喉~🥛冷豆腐豆腐嘅質地好滑嫩,入口即溶🥹冷豆腐會配上啲醬汁或者醬料,蔥花同醬油等等😌增添味道同層次感🥰食落口,可以感受到豆腐嘅原汁原味同埋醬料嘅香氣,令人舌頭都有種清新嘅感覺😎總括而言,如果大家想食拉麵嘅話,我都幾推薦大家試吓個辛味拉麵🍜🥰下次決定要再試試其他湯底

🍜「赤武士」辛味拉麵

🍲魚介豚骨沾麵

🥟和風餃子

🥛冷豆腐

總括而言,如果大家想食拉麵嘅話,我都幾推薦大家試吓個辛味拉麵🍜🥰下次決定要再試試其他湯底😉