2020-01-01 92 views
之前喺韓國見到本店已經好想食,知佢嚟咗香港開分店當然要捧下場啦。佢開係尖沙咀厚福街嘅H8嗰度,成幢都係食肆,人流好多,好彩喺樓下排左一陣隊就已經搭到𨋢上去。好彩一早book咗位,門口有好多人喺度等緊位,就知道呢間餐廳人氣有幾高。呢度嘅燈光比較暗,但係配上點點嘅星光,感覺好浪漫。雖然大部份食客都係女仔,但係都有唔少情侶喺度撐枱腳。睇完一輪餐牌,揀咗芝士王國入邊嘅芝士豬肋骨做我地既晚餐🤗成盤煮左一陣,侍應仲會過嚟幫我地將啲煮淋左嘅芝士撈落去啲豬肋骨度,同埋整係側邊慢煮既蛋。食落去除咗有少少嘅辣味仲有濃濃嘅芝士味,啲芝士仲會拉絲添㗎!食完啲熱氣野,嗌杯熱嘅紅棗蜜潤下個喉嚨,舒服晒🤗

睇完一輪餐牌,揀咗芝士王國入邊嘅芝士豬肋骨做我地既晚餐🤗
芝士豬肋骨
蜜糖紅棗茶
食完啲熱氣野,嗌杯熱嘅紅棗蜜潤下個喉嚨,舒服晒🤗
芝士豬肋骨
蜜糖紅棗茶