2023-06-15 224 views
同朋友喺海港城行街,行到攰想搵間餐廳坐低食嘢。可能本身都無乜期望,入到嚟估唔到都幾好食喎!餐廳喺得海港城,環境呢啲不在話下,講返少少背景畀大家參考,我同朋友兩個人去食,人均大約$300左右~開波介紹下啲嘢食先!燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜|$228其實見到白切肉蛋包飯好似好吸引,但因為我同朋友都係小鳥胃,覺得食唔哂就無叫到,最後叫咗呢個白切肉配生菜。黑毛豬白切肉大大舊,食落啖啖肉,一啲唔油膩仲好Juicy,啲肉嘅肥瘦比例啱啱好,入口即溶,加埋生菜仲有種更加清新嘅感覺!韓國蜆肉飯|$192見係招牌就嗌咗一個嚟試下,微辣都幾開胃嘅,而且海鮮味都好濃下🤣不過因為個人唔係特別鐘意蜆肉,如果對蜆肉特別有興趣都不妨一試!濟洲柑橘乳酪|$68呢杯嘢飲有成個唔知係柑橘定橙係上面都幾得意🍊,如果想要嚟打卡就啱哂!味道方面都幾清新嘅,但老實講就係一杯柑橘乳酪,另外朋友叫咗杯柚子檸檬梳打,都一樣係比較fresh,但見無咩特別就無影低了~清甜柑橘窩夫|$98最後用甜品作結,估唔到呢個甜品先係精髓所在!窩夫厚度十足🧇,上面嘅柑橘酸甜清新,再淋埋酸酸甜甜嘅柑橘醬,食完咁多嘢用嚟解膩就啱哂!

開波介紹下啲嘢食先!

燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜

清甜柑橘窩夫
清甜柑橘窩夫|$98

2023-06-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
韓國蜆肉飯