天氣涼涼地, 心思思想食石頭飯, 一於去上次試過都ok, 又近近地公司的的韓松啦今晚都幾多人, G/F 有2枱客, 我地上1/F 又有2枱, 仲有人包左房gathering! 但當然我地都唔需要等位啦~我同老公都比較細食, 所以唔係叫咗好多, 只係點咗石頭飯同海鮮煎餅, 一開始9小碟出現, 我老公已經停唔到, 因為佢好like泡菜, 我就最like 芽菜同魚仔, 可惜佢無魚仔, 泡菜少少酸但唔係好辣味, 炸蘿白就比較"林", 可以已炸起一段時間, 不過我地都食晒, 反而薯仔就原封不動第一道菜登場就係石頭鍋飯 (HK$98), 亞姐一放低即刻問我地加唔加拌飯辣醬, 然後佢好有手勢抄呀抄, 好快已經分好2大豌, 要影相都影唔切, 由於太香, 等唔到影想, 一路食一路諗如果可以多d飯焦就更perfect啦 海鮮煎餅好快就登場, 太好味啦, 不油膩, 老公仲話個餅好似一個笑面呀! 結果都係食唔晒, 要帶走半份當等2日的lunch, 埋單200蚊!

用玻璃jar荼

9小碟