2021-05-11 153 views
今日同男友出左銅鑼灣食飯,係我印象中之前同同事黎過一次,因為男友未食過就決定帶佢黎食下!!因為對上一次食都已經係幾年前的關係,我印象中就好似都幾唔錯咁!!!而今次因為都幾肚餓的關係,所以都叫得比較多野食!!🍡富士山下雲尼拿雪糕坐係藍色的梳打汽水上面,真係好似富士山呀~🍡秘密花園水果茶店員一上呢個水果茶的時候我真係嚇親,無諗過會係咁大杯!!而水果料都好豐富,有奇異果,藍莓,士多啤梨,火龍果!!水果茶飲落口無好似出面茶店咁甜,對黎講講岩岩用,證明處理的時候應該無落咁多糖水!!🍡命運賭城小食拼盤 (小份)小食拼盤本身包括有炸薯波,炸薯角,炸薯條,炸薯餅,炸魚手指,炸魷魚圈,炸洋蔥圈,焗波特菇,原味雞翼等等! 但係睇菜名都知呢個唔係咁簡單,係睇你彩數,入面既小食都係隨機既,你係無得選擇邊幾款小食,真係好得意!!而今次因為叫左小份的關係,我地抽到既有炸薯角,炸魚手指,炸洋蔥圈同埋腸仔!!炸薯角炸得比較硬身,但我本身就係鍾意呢個口感,所以覺得好好食!炸魚手指外表炸得脆卜卜,而魚身又好滑嫩!!!炸洋蔥圈同腸仔就真係邊度食都唔會輸!!🍡雞翼好多重奏雞翼好多重奏呢個名其實係指你可以選好多口味,今次就真係

而今次因為都幾肚餓的關係,所以都叫得比較多野食!!

🍡富士山下
富士山下

雲尼拿雪糕坐係藍色的梳打汽水上面,真係好似富士山呀~

🍡秘密花園水果茶
秘密花園水果茶

店員一上呢個水果茶的時候我真係嚇親,無諗過會係咁大杯!!
而水果料都好豐富,有奇異果,藍莓,士多啤梨,火龍果!!

🍡命運賭城小食拼盤 (小份)
命運賭城小食拼盤

炸魚手指外表炸得脆卜卜,而魚身又好滑嫩!!!
炸洋蔥圈同腸仔就真係邊度食都唔會輸!!

🍡雞翼好多重奏
好多重奏雞翼

雞翼好多重奏呢個名其實係指你可以選好多口味,今次就真係可以俾你揀啦~
口味包括有水牛城,玫瑰,麻辣同埋柚子! 因為唔係好食得辣的關係,所以就無揀到麻辣!
水牛城食落就酸酸地,好開胃; 而玫瑰同柚子味都係甜甜地!
麻辣燉雞飯

🍡泰式冬蔭公意粉
呢個意粉都用左好多材料,見到有青黃椒,仲有紫洋蔥同幾根好長的香茅!!
作為配料黎講,我覺得有啲太多!
食得出係有冬蔭公味,但味道唔算太出!

🍡麻辣雞燉飯
呢個麻辣雞燉飯我十分推介!
麻辣味好出,我真係以為自己食緊辣子雞!!!
不過換黎代價係要不停咁飲水
2021-05-09