2019-03-15 231 views
每次想食雞,都一定會去Goobne Chicken,因為佢哋主打烤雞,比起炸雞健康得多,但一樣咁滋味。一直都去旺角同將軍澳分店多,今次第一次嚟銅鑼灣分店。其實呢三間食物質素都差唔多,不過銅鑼灣分店個格局闊落啲!今次仲坐到窗邊嘅角落位,可以望到海!今次嚟到有新菜單-蜜糖香滑烤雞,因為我同男朋友都好鍾意蜜糖,所以決定試呢個(有骨)。其實基本上次次都係食蜜糖咖哩烤雞,今次就試試淨蜜糖嘅烤雞!等咗一陣,香噴噴嘅雞就上枱啦!見到件件雞肉都烤到金黃色,已經食慾大增!一如以往,雞皮烤得香脆,雞肉嫩滑!當然雞腿係最嫩滑嘅,但雞胸肉都唔錯,絕對唔會乾柴!食落我同男朋友都覺得蜜糖香滑烤雞同蜜糖咖哩烤雞各有特色,淨蜜糖嘅蜜糖味出啲,會香甜啲,而蜜糖咖哩就蜜糖味淡啲,不過咖哩嘅香料又增加咗啲風味。兩款我哋都好鍾意,應該以後都係間住食呢兩種口味!我哋仲食咗香辣炒年糕(小辣),年糕份量唔少,而且配料都好豐富,有魚糕,芽菜,雞蛋同粉絲!呢個辣汁都幾濃,所以啲食材好入味,就算小辣都有啲辣,但辣味係真係會食上癮,我哋都食到停唔到口,清曬成窩!因為嗰日都幾涼,所以另叫咗兩杯熱飲,蜜糖濟洲柑橘茶同蕎麥菜。個蜜糖濟洲柑橘菜好

香辣炒年糕(小辣)

蜜糖濟洲柑橘茶($38)&蕎麥菜($20)

因為嗰日都幾涼,所以另叫咗兩杯熱飲,蜜糖濟洲柑橘茶同蕎麥菜。個蜜糖濟洲柑橘菜好有驚喜,好足料,係飲到啲一絲絲嘅柑橘果肉,甜酸比例適中,食完辣年糕再飲就可以中和啲辣味!

Goobne Chicken 嘅食物質素一向都好穩定,而銅鑼灣嘅環境更令人滿意,如果下次就腳,都會再嚟銅鑼灣分店!
$210 (Lunch)
香辣炒年糕(小辣)
蜜糖濟洲柑橘茶($38)&蕎麥菜($20)
  • 蜜糖濟洲柑橘茶