2023-11-02 88 views
今次同朋友再訪牛大人,唔使諗一定揀返澳洲極上和牛吃到飽($328/位),120分鐘吃到飽😉最多野食最豐富😁店舖裝修新淨企理,空間感大,座位都幾寬敞,唔會覺得擠迫😊主要食物經QR CODE落單,另外出面自助區仲可以拎蔬菜、丸類、麵類等配料👍🏻自家製茶類、紙包、罐裝飲品一律俱全😄梅甘酥脆薯、士林鹽酥雞(辣) 、真豬小香腸:趁火鍋配料未熟嘅時候,最好就係食住台式小吃等,都幾香口有風味😁台灣鳳梨雞鍋:見佢幾特別而且係推薦湯底之一,所以揀左佢,以鳳梨、雞肉、苦瓜、小魚乾等熬製而成,湯底好香甜幾有特色😋澳洲和牛牛丸:揀澳洲極上和牛吃到飽套餐會每位贈送2粒,牛味香濃,非常彈牙爽口😋肉類:我地當然要試下佢哋嘅招牌澳洲和牛M5牛肩卷啦,肉質好嫩滑,肥瘦適中,淥一陣就可以食得,好香口😍仲有SRF美國黑牛後腿肉、手切封門柳、安格斯牛小排等等都好靚同埋夠薄,唔會覺得乾身😉牛胸爽同豬雪花肉片都幾彈牙👌🏻安格斯一口牛肉粒牛味都幾正😊海鮮類:我地都試左幾款海鮮類嘅食材,鮮甜海蝦就好彈牙,新鮮沙白就肉質幾緊實,美人花膠就好有咬口😋脆肉鯇魚腩同脆肉鯇魚片就好香滑,真台灣鯛魚片就好清甜😊私房鴨血(辣):非常嫩滑,而且少少
店舖裝修新淨企理,空間感大,座位都幾寬敞,唔會覺得擠迫😊
自家製茶類、紙包、罐裝飲品一律俱全😄
梅甘酥脆薯, 士林鹽酥雞(辣), 真豬小香腸
梅甘酥脆薯士林鹽酥雞(辣) 、真豬小香腸:趁火鍋配料未熟嘅時候,最好就係食住台式小吃等,都幾香口有風味😁
台灣鳳梨雞鍋
澳洲和牛牛丸
SRF美國黑牛, 澳洲和牛M5牛肩卷
澳洲和牛M5牛肩卷, SRF美國黑牛
SRF美國黑牛
澳洲和牛M5牛肩卷
肉類:我地當然要試下佢哋嘅招牌澳洲和牛M5牛肩卷啦,肉質好嫩滑,肥瘦適中,淥一陣就可以食得,好香口😍仲有SRF美國黑牛後腿肉手切封門柳安格斯牛小排等等都好靚同埋夠薄,唔會覺得乾身😉牛胸爽豬雪花肉片都幾彈牙👌🏻安格斯一口牛肉粒牛味都幾正😊
鮮甜海蝦, 新鮮沙白
海鮮類:我地都試左幾款海鮮類嘅食材,鮮甜海蝦就好彈牙,新鮮沙白就肉質幾緊實,美人花膠就好有咬口😋脆肉鯇魚腩脆肉鯇魚片就好香滑,真台灣鯛魚片就好清甜😊
私房鴨血(辣)
水蓮
芝麻麻吉燒, 花生麻吉燒
私房鴨血(辣):非常嫩滑,而且少少辣辣地,幾滋味,必食😋
水蓮:台灣嘅菜類黎,香港比較少地方有得食,口感清脆爽口,幾特別😋
芝麻麻吉燒花生麻吉燒:煙韌Q彈,湯丸嘅感覺,但意外地打邊爐黎食又幾唔錯😄
黑松露海鮮漿, 蟹籽墨汁漿, 澎湖花枝漿
漿類:我地都試左佢哋嘅黑松露海鮮漿蟹籽墨汁漿澎湖花枝漿,都係用新鮮嘅海產製成,夠晒彈牙,幾香口同埋有層次感😊
大合照🤩
飲品:落單仲有烏梅汁金桔椰果酸梅汁等等可以任飲,都幾解渴同埋清涼😎
台中仙草凍
去到臨尾LAST ORDER有得揀MOVENPICK雪糕台中仙草凍,今次揀左台中仙草凍,非常足料嘅台式甜品,食完非常滿足🥰

總括黎講,牛大人價錢經濟實惠,選擇多又新鮮,重要係和牛質素好高,ENCORE好多次仍保持到水準之上👍🏻
補MENU
芝麻麻吉燒, 花生麻吉燒
黑松露海鮮漿, 蟹籽墨汁漿, 澎湖花枝漿
台中仙草凍
  • 梅甘酥脆薯
  • 士林鹽酥雞(辣)
  • 真豬小香腸
  • 鮮甜海蝦