2023-06-25 1909 views
尖沙咀加連威老道多餐廳又多潮牌樓上舖,比我嘅感覺就係「潮」。星期日晚去到依條街,Search到有間人氣餐廳,決定去試試。一入到餐廳就覺得好In🤣裝修好有心思,係現代藝術!經過其他枱,見到每張枱都佈置咗唔同主題,每個corner都有啲嘢睇。再睇睇張餐牌,每款食物嘅名都係好趣怪,好真正港式風味,同張餐牌有共同語言咁🤣直豎拇指牛小排比薩🍕 $220————————————真係好食喎,直豎拇指👍🏼 Pizza好薄脆,拉絲芝士勁正,配上沙律醬真係不得了,牛小排嘅油脂非常豐富,成個配搭好正。麻卵飯 $125————————————落單嗰時讀出口都有啲尷尬🤣唔睇埋個英文翻譯都唔知咩飯呀!但佢又改得幾好喎,勁貼題。密密麻麻嘅黑色魚卵子,配埋有少少辣味嘅飯,好香口,配搭非常新奇,又好食喎!求其是但乜都炸啲啦 $98————————————真係乜都炸啲,不過都唔係是但求其~ Menu有寫會包括四款炸物,今次有魚手指、炸蝦、雞翼同埋薯條,炸得香脆!擺烏龍嘅lychee $48————————————真係有荔枝擺喺烏龍茶上面~帶點甜甜嘅果香,好飲喔!Pinku Pinku $48————————————熱嘅R

直豎拇指牛小排比薩🍕 $220
直豎拇指牛小排比薩

麻卵飯 $125
麻卵飯

求其是但乜都炸啲啦 $98
求其是但乜都炸啲啦

擺烏龍嘅lychee $48
擺烏龍嘅lychee

真係有荔枝擺喺烏龍茶上面~帶點甜甜嘅果香,好飲喔!

Pinku Pinku $48
Pinku Pinku

熱嘅Rose Latte,有玫瑰花瓣同埋心心拉花,好有少女心🌹
2023-06-11
  • 擺烏龍嘅lychee