2024-04-25 167 views
星期日假期去咗港島搭叮叮慢活一翻休息身心兼搵嘢食,去到修頓球場,見到對面有間2層高的餐廳Mr. Crab By the Captain's House,就入去試吓。侍應們都好有禮貌👍🏻餐牌上有三款Brunch set可以揀,因為未食午飯,我哋每人都揀咗$178可以選5款配搭的set,即係我哋可以揀10款嘢食、兩款麵包或者飯,同埋兩杯嘢飲。🍹兩杯果茶+意式拖鞋包和意式香草包杯果茶意想不到咁好飲,有少少水果粒,味道似雜果賓治,茶嘅香氣十分芬芳。拖鞋包和香草包鹹鹹香香好好食。🍗10款嘢食,兩個黑松露忌廉湯、日式燒汁雞肉串燒、夏威夷醬漬三文魚、脆炸雞翼、黑松露炒蛋、水牛城豬仔髀、慢煮美式豬肋骨、海鮮芝士通心粉,和路易斯安娜迷你蟹餅。🍲黑松露忌廉湯,不得不讚,濃度適中,打碎了的菇菇使忌廉湯感覺更加高貴。🍢日式燒汁雞肉串燒肉嫩多汁,大大粒好有誠意。🐟夏威夷醬漬三文魚真的超級開胃,三文魚沙律菜都非常新鮮。🍗脆炸雞翼,唔會炸得太熱氣。🍳黑松露炒蛋又是滿分之作,有蛋香。🍖水牛城豬仔髀和慢煮美式豬肋骨,醬汁超濃而且多,夠晒入味。🥘海鮮芝士通心粉,中間有少少燒焦金黃色,外脆內軟,入面有八爪魚仔同埋其他海鮮,

侍應們都好有禮貌👍🏻

🍹兩杯果茶+意式拖鞋包和意式香草包

🍢日式燒汁雞肉串燒肉嫩多汁,大大粒好有誠意。

🐟夏威夷醬漬三文魚真的超級開胃,三文魚沙律菜都非常新鮮。

🍗脆炸雞翼,唔會炸得太熱氣。

🍳黑松露炒蛋又是滿分之作,有蛋香。

🍖水牛城豬仔髀和慢煮美式豬肋骨,醬汁超濃而且多,夠晒入味。

🥘海鮮芝士通心粉,中間有少少燒焦金黃色,外脆內軟,入面有八爪魚仔同埋其他海鮮,每口都是滿滿幸福感。

🦀迷你蟹餅有少少似日式可樂餅的感覺,配上醬汁相當可口,絕對可以追加。

🤍餐廳環境優美潔淨,食完飯,身心得到充分休息,為假期畫上完美句號。
2024-04-21
$200 (Lunch)