2023-04-25 152 views
太耐冇食韓國野,同事推薦李家就試下啦,同埋我記得李家係老字號韓國炸雞店,食完我覺得李家其他既韓國料理好食過d炸雞韓式魚餅湯胡椒湯底~胡椒味濃度岩岩好,飲完暖笠笠,再加大量魚糕,滿足左鍾意食魚糕既我,再加埋白蘿蔔芽菜其他配菜,好豐富泡菜湯(大)評價有d極端,食得辣既朋友就覺得唔辣,唔食得辣既朋友就覺得辣半半炸雞(無骨)+蜜糖芝士蒜味我最期待就係食炸雞,半半炸雞係甜酸醬+原味炸雞,可惜黎到唔熱,熱既炸雞加分加好多....個皮都會脆好多蜜糖芝士蒜味比較漏,芝士味好重,我地都係一舊起兩舊止泡菜餅夾雜住泡菜魷魚,軟身,有d位燶燶地又脆~我特別指定叫既燒五花腩肉,五花腩肉固之然係有肥膏,但依個燒五花腩就少少肥姐~加上燒一燒逼d豬油出黎,好好食芝士雞蛋卷好大份好厚身~睇圖都見到醬汁多啦,芥末茄汁再加埋雞蛋卷入面滿滿既芝士,口感好豐富,一咬落去雞蛋既厚度令人好滿足
泡菜湯(大)
泡菜湯(大)
半半炸雞(無骨)+蜜糖芝士蒜味
蜜糖芝士蒜味比較漏,芝士味好重,我地都係一舊起兩舊止
炸雞
泡菜餅
夾雜住泡菜魷魚,軟身,有d位燶燶地又脆~
燒五花腩肉
芝士雞蛋卷