去過Mamaday都知道食物唔係麻麻地,今次去左佢既「兄妹店」- GoodDay BadDay,整體風格依然係玩味十足!呢度除左打卡,點少得美食▪️求其是但乜都炸啲啦 ($98)真係咩都有啲,全部都好好食,份量十足,我最中意皮脆肉嫩既炸雞翼😋而且配有茄汁同沙律醬,夠晒惹味▪️唔算基本野:海洋生物沙律 ($122)好大碟沙律,帶子、炸蝦、蟹肉、蟹籽,應有盡有,抵食👍🏽▪️點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿)($138)超薄脆餅底我地勁like!加埋成隻軟殼蟹放上pizza勁正,仲有拉晒絲既🧀▪️有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 ($138)堅有蟹膏蟹肉同蟹籽,好足料,意大利扁麵煮得啱啱好,煙韌又有咬口▪️蜜汁香茅豬頸肉 ($136)豬頸肉好入味,配有沙律,蝦片同芝麻醬木魚絲小烏冬,份量都唔少▪️普通到無得再普通嘅炸魷魚圈 ($68)其實一啲都唔普通🤣好香脆架▪️美利堅合眾國草飼牛扒 ($168)我地叫左medium,口感好嫩,肉味都幾濃幾juicy ,亦有兩大塊蝦片,沙律菜同芝麻醬木魚絲小烏冬伴碟因為天氣熱既關係我地瘋狂飲沙冰 ($56),叫左幾款都好正,分別試左:▪️保證酸maymay,面青口唇白

呢度除左打卡,點少得美食

▪️求其是但乜都炸啲啦 ($98)
求其是但乜都炸啲啦

▪️唔算基本野:海洋生物沙律 ($122)
好大碟沙律,帶子、炸蝦、蟹肉、蟹籽,應有盡有,抵食👍🏽
唔算基本野:海洋生物沙律

▪️點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿)($138)
點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿)

▪️有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 ($138)
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵

▪️蜜汁香茅豬頸肉 ($136)
蜜汁香茅豬頸肉

▪️普通到無得再普通嘅炸魷魚圈 ($68)
其實一啲都唔普通🤣好香脆架
普通到無得再普通嘅炸魷魚圈

▪️美利堅合眾國草飼牛扒 ($168)
美利堅合眾國草飼牛扒

▪️保證酸maymay,面青口唇白沙冰
清新酸甜青檸沙味,好解渴
▪️你今日飲左益力多柚子沙冰未呀?
益力多配柚子好開胃,充滿夏日feel
▪️夏日熱辣辣,好熱好熱降溫椰子沙冰
勁啱夏天飲,粉藍色雪糕打卡一流💙
▪️非一般一般檸檬果皮烏龍茶沙冰(簡稱檸茶)
雖然叫檸茶,但入面仲有少少檸檬皮架🍋
2022-05-10
Type of Meal
Dinner
求其是但乜都炸啲啦
唔算基本野:海洋生物沙律
點解個個都叫軟殼蟹比薩架(仲要有菠蘿)
有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵
蜜汁香茅豬頸肉