2024-05-12 59 views
雖然冬天已經過咗,但係我都依然好鍾意打邊爐🤣於是今次就同朋友去咗旺角嘅馬祖打邊爐,叫咗$608嘅套餐,如果7:30前離座仲有8折優惠~肉類都幾齊全,基本嘅豬牛雞都有~呢個套餐嘅牛肉係最高級,有極上Prime Grade霜降牛小排、極級SRF極黑和牛肩脊肉、極級Prime Grade安格斯牛頸脊😍牛肉嘅油脂紋理好靚,肉質軟身,完全唔嚡👍🏻除咗牛肉之外,佢嘅黑毛豬同雞髀肉都好好食🥰佢哋都有好多海鮮,有沙貝、蟶子、蝦、帶子等等~我個人最鍾意食白鱔片,淥幾秒好快就食得,肉質彈牙~佢哋嘅魚滑都唔錯,推薦黑松露墨魚滑,黑松露味好香🤩當然都唔少得佢哋嘅湯底啦!雖然馬祖係出名藥膳湯底,但佢哋嘅麻辣鴨血湯都唔錯㗎~鴨血好多,而且好入味,口感好似蒟蒻咁👅辣度我揀咗小辣,我覺得啱啱好,食落麻辣鮮香,煮咩都好味❤️❤️雖然佢地味道唔錯,但我覺得整體嚟講價錢有啲偏高,可以有其他更好嘅選擇🤣