2021-10-09 1744 views
聽講觀塘新開左間以狗狗做主題既火鍋店,放心!唔係食狗肉,係老闆將愛太做生招牌,大大隻哥基貼左喺店既唔同位置,睇得岀老闆好愛狗啊依間火鍋店最正係無限時!!最岩一大班朋友食野傾偈玩足成晚火鍋套餐有兩款,兩款都有海鮮嫁!貴d既當然會再豐富d啦!我地今次就食平d果款,我同朋友都覺得係有質素,亦對得起個價刺身併盤… 三款刺身都幾高質,起碼夠厚身冇雪味,尤其最愛依度既三文魚!真係好鮮!打邊爐前先黎個雞煲!有辣有唔辣,我地揀左BB辣,對我黎講岩岩好,麻味香味都好正,又唔會過咸。店員仲主動落手幫我地加魷魚、豬皮、牛栢葉三樣配料超好服務,我地可以唔洗郁,炒下炆下大約等十分鐘就食得隻雞估唔到都幾滑,咬開仲有肉汁流岀黎嫁唔係講笑唔夠喉雞煲仲可以refill添!到打邊爐喇!我覺得最緊要係個湯底。我地揀左番茄薯仔湯,另外仲有麻辣湯底,愛辣既可以試!好彩揀左唔辣既湯,咁先食得岀海鮮到底新唔新鮮!依度全部既海鮮都夠新鮮,尤其係生蠔同蜆,食落就知好鮮甜牛小排、西班牙黑豚肉、三寶丸三色餃... 打邊爐點少得肉同丸!牛小排涮十秒就食得,牛味都幾濃又幾嫩口。黑豚豬肉就厚身小小,豬肉味同肉汁都有齊丫!紫菜響玲、炸魚皮...

依間火鍋店最正係無限時!!最岩一大班朋友食野傾偈玩足成晚

刺身

雞煲

超好服務,我地可以唔洗郁,炒下炆下大約等十分鐘就食得

海鮮併盤
生蠔

肉類、丸類
牛小排
西班牙黑豚肉

紫菜響玲、炸魚皮

紫菜響玲、炸魚皮... 響玲加左紫菜又幾特別喎!同炸魚皮一樣,記得淥一淥就食得
半脆半軟最正!

2021-10-04