2021-05-26 1348 views
今晚又黎觀塘工廈揾食 今次就揾到黎日月堂 六點半左右都唔駛等位 (聽朋友講佢成日食都要排隊)Menu我地各自叫左一個主食同一杯野飲 仲有一個小食同一個蛋餅 好豐富手工滷肉飯 小 ($35)滷肉唔係肥淋淋個種 所以唔會太油膩 但係份量就好多 而且好入味 女仔叫碗細既真係夠晒玉米起司蛋捲餅 ($38)熱辣辣既蛋餅外脆內軟 粟米芝士呢個配搭我本身就好中意 咬落仲發現佢係爆餡拉絲添架 真係好加分呢個蛋餅真係好好食 我到而家呢刻都仲掛住緊 好有台灣早餐店既風味麻辣雲吞拌麵 ($55)雲呑有成7.8粒咁多 份量真係驚人 仲要粒粒都好足料 拌麵香辣惹味 香氣四溢 辣到好過癮 岩晒好辣既人🌶🌶宜蘭花枝丸 ($38)花枝丸好大粒 粒粒飽滿 落足調味料 好香口 如果加埋少少甜酸醬就無得彈了珍珠奶茶(左) 仙草奶茶(右)呢度既飲品大大杯 好抵飲 我同男朋友都不約而同咁叫咗奶茶 但係後尾先發現原來B區嘅特飲可以用半價換購 即係加$10就可以換到冬瓜茶或者係檸檬紅茶 咁就更加抵 下次要試埋先得

Menu

手工滷肉飯 小 ($35)

手工滷肉飯 小

玉米起司蛋捲餅 ($38)

玉米起司蛋捲餅

麻辣雲吞拌麵 ($55)
麻辣雲吞拌麵

宜蘭花枝丸 ($38)

宜蘭花枝丸

珍珠奶茶(左) 仙草奶茶(右)

珍珠奶茶 仙草奶茶