2023-08-23 108 views
又再一次ENCORE牛站,不過今次係黎尖沙咀分店,同朋友行完街見肚餓當然又係懶人放題火鍋😆呢到有3個價位套餐可以選擇,今次我地揀左SRF美國極黑和牛片套餐,平日每位$288另收加一,食足120分鐘😉裝修環境現代化,以淺木色調為主,枱面尚算闊落,有足夠空間放置食物👍🏻掃QR CODE落單叫肉類、海鮮、小食之外,出面自助區可以自取蔬菜、丸類、麵類等,種類選擇眾多,而且望落質素都唔錯😄調味醬料區有多款醬料提供,可以按自己口味混出心水醬料😆冷熱飲品、茶類、汽水應有盡有,自家製杯裝珍珠奶茶都有🤩仲有清酒、梅酒、啤酒任飲,可以一邊食火鍋一邊飲啤酒,好爽快😎甜品、雪糕當然唔少得🤤食飽飽都會留返最後一個胃黎食佢先送上濃香芝士雞鍋湯底,見到黃黃地嘅湯底同芝士絲混合喺一起,聞到勁香嘅芝士氣味😍湯底用咗雞肉、芝士、牛奶等等熬成,味道香濃好滑口🤤SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱、美國牛肩胛片、手切封門柳:黎得放題梗係叫多D高質貴價肉類,呢幾款肉類係第二價位套餐先有😆肉質好香嫩,而且肥瘦比例好好,油花均勻,輕輕淥一淥就可以食,唔會過韌🤤我個人幾中意SRF美國極黑和牛片同手切封門柳,牛味十足夠滋味😍西班牙豬
調味醬料區有多款醬料提供,可以按自己口味混出心水醬料😆
珍珠奶茶
雪糕
甜品、雪糕當然唔少得🤤食飽飽都會留返最後一個胃黎食佢
SRF美國極黑和牛片, 手切封門柳
SRF美國極黑和牛片美國安格斯牛板腱美國牛肩胛片、手切封門柳:黎得放題梗係叫多D高質貴價肉類,呢幾款肉類係第二價位套餐先有😆肉質好香嫩,而且肥瘦比例好好,油花均勻,輕輕淥一淥就可以食,唔會過韌🤤我個人幾中意SRF美國極黑和牛片手切封門柳,牛味十足夠滋味😍

西班牙豬五花片:油花佔嘅比例比較多,所以味道勁香兼且入口即溶,但唔好食太多,會好膩😆
帆立貝, 海蝦, 沙白, 水魷魚, 象拔蚌片, 鮑魚, 青口
鮑魚
海鮮方面:佢呢度嘅海鮮都係新鮮同彈牙嘅,有帆立貝海蝦沙白水魷魚象拔蚌片、連原隻鮑魚都有😍沙白比起一般嘅蜆更加肥美同彈牙,肉質細滑,有輕微嘅甜味,而且冇沙😊水魷魚切成薄片,再放入湯底中燙熟,肉質彈牙而帶點Q感😉象拔蚌片切得幾厚實,肉質彈牙而帶點脆感😋鮑魚肉質滑溜而帶點咬口,味道香濃😍我覺得佢哋同芝士湯底配起黎好惹味同滑口🤤
手打墨魚滑美顏花膠台北鴨血牛白柏葉:佢呢啲都係我最愛食嘅火鍋配料之一😍手打墨魚滑打得好彈牙而帶點墨汁香氣;美顏花膠有濃郁嘅海洋香氣同彈牙嘅口感;台北鴨血用秘製嘅辣椒醬調味,好滑嫩又有咬口;牛白柏葉係用牛胃切成薄片,再放入湯底中燙熟,質感彈牙👍🏻
水蓮, 粟米, 番茄, 蘿蔔
仲有水蓮等多種台灣直送食材,水蓮係一種水生植物,有清熱解毒嘅功效,味道清甜而帶點草香,好適合夏天食😊
燒乳鴿皇
燒乳鴿皇:呢個係牛站嘅特色小食之一,火鍋放題有乳鴿食都幾有新意😎乳鴿肉又好嫩滑,皮又好脆口,味道香濃

藤椒魚皮麻辣鴨舌:呢D都係幾惹味嘅小食,調味得唔錯,好適合送住啤酒黎食😜
haagen dazs雪糕
雪糕仲要係haagen dazs任食,最後一個胃當然要食返幾杯回一回本😝

用上優質靚牛肉豬肉同配料,仲有啤酒任飲同台灣直送食材,呢個價錢相當超值,值得推薦😋
補MENU
2023-08-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
珍珠奶茶
SRF美國極黑和牛片, 手切封門柳