2022-10-12 137 views
今日朋友帶咗我去牛頭角地鐵站附近食西餐,原來呢間Non Kitchen已經開咗六年,餐廳環境好舒適,枱同枱之間有足夠距離,又無限用餐時間,可以放心同朋友飲下酒、靜靜地傾計,如果想慶祝生日都係唔錯嘅選擇!今次我哋揀嘅Set For 2($598)已經包咗沙律、湯、一款意粉或者pizza、一款主菜、甜品同飲品。Caesar salad 呢款凱撒沙律有新鮮沙律菜、蕃茄、煙肉、麵包粒,上面舖滿芝士粉,份量適中。餐包有兩款,要一讚non kitchen嘅黑松露牛油,非常香!Daily soup係西蘭花湯,上面有可愛嘅奶油拉花,入口清新。Pepperoni Pizza薄批底烘到好脆口,除咗Pepperoni同芝士,pizza表面仲加左火箭菜,口味更豐富又健康!Char-grilled U.S. Angus Striploin Steak(10oz)炭燒美國安格斯西冷牛扒,今次叫咗5成熟,牛扒表面煎到有超靚格仔紋,非常焦香,入口鹹香味幾重,肉質軟嫩,配菜就有燒蘆筍、蕃茄同薯仔。Profiterol 意大利雪糕泡芙,朱古力雪糕入面包住粒冰凍泡芙,甜而不膩,加上仲有水果伴碟係完美嘅飯後甜品!另外,店員們

凱撒沙律

Daily soup

Pepperoni Pizza

炭燒美國安格斯西冷牛扒

Profiterol

另外,店員們都超有效率同專業,雖然客人都幾多,但都會留意住我哋食完每個course嘅時間再上菜,感覺好流暢!
凱撒沙律
Daily soup