2017-12-18 221 views
同事知我冇牛不歡,介紹了這間有牛扒放題, 但可惜我功課做唔足,嚟到先知係逢星期五先有放題, 見到套餐都唔好貴,一於試一試。慳家如我叫佢最平嗰兩個set, 炭燒澳洲肉眼扒,煙三文魚田螺忌廉天使麵, 曾經有刻想叫tenderloin,但怕肥,最後都係叫rib eye steak芒果蝦沙律,賣相一流 , 蝦肉夾左係芒果肉中間,精緻到好似macaroons, 而且味道酸酸甜甜 ,好合我口味。麵包有兩款共四件,可以點橄欖油及醋,食我 始終係鍾意好香牛油嘅麵包, 各人口味不同。 粟米湯好正,飲得有粟米蓉主角終於上場,炭燒澳洲肉眼,五成熟,賣相精美, 最感恩嘅係冇咩根, 火候控制得好好,五成熟啱啱好, 而且最愛佢厚薄剛好,最擔心食太厚的牛扒,好易會鞋。 連同露筍,薯仔,蕃茄等伴碟都好好食。香草忌廉天使麵,煙三文魚兩大舊,田螺數唔出,應該有十隻左右。 天使麵唔會太林,充滿香草及 橄欖油的香氣, 成碟比我清曬最後甜品簡直超值,出街是但食個心太軟起碼都38蚊,呢度加25蚊,重要有多一個雪糕球,買相又精美, 我鍾意佢唔係用超苦嘅朱古力整,因為有d會整到食落有燶味,佢的味道反而似麥提莎嗰隻朱古力。滿足嘅一晚,

芒果蝦沙律

忌廉粟米湯,麵包籃

炭燒澳洲肉眼

煙三文魚田螺香草忌廉天使麵

心太軟

滿足嘅一晚,遲啲會再嚟試牛扒放題
芒果蝦沙律
炭燒澳洲肉眼