2021-04-10 48 views
記得上年好多人打卡嘅甜姨姨棉花冰,今年終於試到喇,叫咗個黑極🌚-芝麻味嘅棉花冰,裏面有芝麻雪糕、芝麻、豆腐花。黎到嘅時候真係嚇咗一跳,份量真係好大🍨,嗰冰疊到好高,食第一啖就覺得芝麻味超濃,個冰好棉,食到裏面有一粒粒嘅芝麻粹,再加埋裏面嘅好濃郁嘅芝麻雪糕,感覺超級滿足😆,完全明白點解之前咁多人打卡,人氣咁高。佢仲有一個芝麻醬,話如果唔夠甜我哋可以落埋,加埋落去層次真係好豐富,食到最底,到豆腐花嘅時候,落埋個芝麻醬,味道啱啱好😋整體來講,好食好食,但如果個價錢再平番啲,就會食密啲,下次好想食佢個醬爆-花生醬🥜!🍴甜姨姨私房甜品🚗 地址:銅鑼灣耀華街11號地舖 抵食指數:🌕🌕🌗🌑🌑Encore指數:🌕🌕🌕🌑🌑

黑極

🍴甜姨姨私房甜品