2014-10-10 1346 views
平時訂兩圍要落訂, 當日由於封路關係, 厚待沒再被要求先付訂金.  幸好沒有取消訂座, 因為當人唔迫, 服務特別好.  雜誌都介紹過佢個五顏六色小籠包, 响order 紙度都夾左一張貓紙, 教你由邊隻味食先.  不過我地一人先分兩隻, 所以食咩味先後都冇所謂.  我就只係食左個芝士味, 聽落好似個味唔夾, 但食落係非常OK. 因為唔係用cheddar, 我估係parmesan 嗰類淡芝士, 所以好味喎.推介凍食油麥菜除左小籠包, 另一碟令我驚喜的是油麥菜, 第一次生食油麥菜, 沾麻醬, 好爽口呀.飯/面佢個炒飯好食.酸辣湯面就真係好辣.  炒年糕都好食.  佢碟頭唔算大, 所以都加左幾次單.如果講到係咪最好食的小籠包, 唔係, 但如果講飲餐茶又要大班人坐得舒服+地點方便+價錢合理+食物質素中上, 呢間係一定放响個可再幫襯名單.下次的策略係一人叫一籠, 每隻都試勻. (是, 已計劃再幫襯). 見到佢有下午茶半價, 搵日唔返工去試.甜品 蘆薈嗰個好食, 酒釀丸子有誠意, 放夠酒釀, 杏仁豆腐個人不喜歡, 有點不過冇試.  高力豆沙好食, 豆沙餡料唔太甜, 恰到好處.

推介凍食油麥菜

狗不理
蘆薈
高力豆沙
2014-10-02
$180 (Lunch)
酒釀丸子
冷盤- 油麥菜