2021-12-11 1142 views
Staycation 期間,帶🐶去咗好多好地方!港島區真係新界多好多Pet Friendly 嘅餐廳!而我最鐘意就係依間位於鴨脷洲嘅Whiskers N Paws Cafe ! 一共去咗成3次!所以我都試咗好多野食🤭因為嗰到唔止可以同佢一齊食野!食完仲可以行街街掃貨!入面唔止有好多零食,仲有好多寵物用品!連床仔都喺嗰到慢慢試同買埋~!Whiskers N Paws Cafe係一間素食Cafe,但試咗幾款佢地嘅野食,由其係Burger,同平時食嘅漢堡扒無太大分別,食落真係好似真肉~!另外,當然仲有狗狗漢堡包同小食~WNP Impossible Burger $118入面有大大件素食漢堡,再加上芝士、蕃茄、生菜、洋蔥,基本上同真嘅漢堡無乜分別。漢堡入面仲做到粉嫩同肉汁嘅效果!好有驚喜!BBQ Jackfruit Burger $88BBQ醬非常惹味~但依款就無漢堡扒,由大樹菠蘿肉去取代,同樣配有蕃茄、生菜、洋蔥,但就無咗芝士。所以已滿足度嚟計,一定係WNP Impossible Burger豐富好多!Croissant with egg salad $48抵食之選一定係蛋沙律牛角包,蛋沙律

WNP Impossible Burger $118
[分數: 8.5/10]

BBQ Jackfruit Burger $88
[分數: 7/10]

Croissant with egg salad $48
[分數: 8/10]
抵食之選一定係蛋沙律牛角包,蛋沙律份量夠多~牛角包鬆軟帶牛油香,配杯咖啡已經夠晒飽~

Impossible Nachos $78
[分數: 6/10]
墨西哥脆片就唔會推薦喇,因為份量好少,上面配有酸忌廉同牛油果醬,再加埋芝士去焗。見佢有寫Impossible,以為有加素肉碎,但好似唔多覺⋯淨係食到蕃茄、洋蔥、青椒粒⋯

Happy animals Lasagna $78
[分數: 7/10]
上層見到芝士面都幾吸引,中間有大概3層千層麵,但麵與麵之間係夾住茄子,黃瓜、清瓜⋯所以相對上會比較清,同相像中嘅有啲唔同,如果鍾意重口味嘅話,就唔建議選呢種喇~

Iced Latte (Vanilla/Hazelnut/Caramel) $36+$6 [分數: 7/10]
咖啡唔算太特別,試晒3款,主要都係加唔同嘅糖漿~咖啡味唔算太濃,不過因為無太多其他選擇,所以每次食野都會照叫一杯~

Cheesebarker with pooch cookies $48
(For Dog)
狗狗餐方面,依個套餐包括咗迷你漢堡+香蕉餅餅2塊。個衰妹🐶就覺得媽媽食嘅野香好多,所以喺現場試咗啖芝士包就算,唯有打包返酒店遲啲先食!最後佢有食咗個包包,但曲奇就唔太啱口味喇~

📍📍📍📍📍📍📍📍
Whiskers N Paws Cafe (鴨脷洲)
鴨脷洲利榮街2號新海怡廣場10樓
$150 (Lunch)